Radionica o korištenju računalnog klastera Isabella

24. 2. 2022.

HPC-CC logo

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se 23. i 24. ožujka 2022., od 10 do 15 sati, u okviru webinara Srca. Radionica je za polaznike besplatna, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella. 

Računalni klaster Isabella sastoji se od 135 računalnih čvorova koji ukupno sadržavaju 3100 procesorskih jezgri i 12 grafičkih procesora NVIDIA Tesla V100 kao zajednički resurs svih znanstvenika u Republici Hrvatskoj i namijenjen je izvođenju zahtjevnih računanja za potrebe istraživačkih projekata. U okviru ove radionice polaznici će se upoznati s radom na računalnom klasteru i njegovim sustavom za upravljanje poslovima Son of Grid Engine. Bit će opisana pohrana i priprema podataka za obradu, odabir programskih okolina, izvođenje i nadzor korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Tečaj je namijenjen samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

Važan preduvjet za sudjelovanje na ovoj radionici za sve prijavljene polaznike je da moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle". Provjeru znanja potrebno je proći najkasnije do 15.ožujka 2022., a prijavljeni polaznici koji to ne učine do navedenog roka neće moći pristupiti radionici.

Prijave na radionicu „Korištenje računalnog klastera Isabella“ započet će od 1. ožujka 2022.

Radionicu organizira Hrvatski centar kompetencija za HPC uz tehničku potporu Srca, u okviru projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC.

Financiranje projekta Euro CC