Drugi dan konferencije Srce DEI 2022

7. 4. 2022.

Danas u 9:30 nastavljamo s programom konferencije Srca Dani e-infrastrukture Srce DEI koja je ujedno i konferencija projekta HR-ZOO. Program započinjemo s dva paralelna tematska bloka: „Umjetna inteligencija - upotreba u sustavu znanosti i visokog obrazovanja“ koje je Srce organiziralo u suradnji s udrugom CroAI i „Vrednovanje u online okruženju“.

U 11:30 očekuje nas treće pozvano predavanje koje će održati  dr. sc. Paolo Budroni, predsjednik Izvršnog odbora e-IRG (e-Infrastrukture Reflection Group), naziva „Towards integrated action on data, services and governance“ u kojem će predstaviti aktualne trendove i procese vezane uz nastanak i razvoj nove europske podatkovne infrastrukture i digitalnih usluga koje trebaju stvoriti okruženje za budući Europski istraživački prostor (ERA), posebno vezano uz razvoj Europskog oblaka za otvorenu znanost (EOSC).

Nakon pozvanog predavanja u 12:30 slijede tematski blokovi „Znanost i podaci“ i „Virtualna iskaznica“, dok su u popodnevnom dijelu konferencije na rasporedu tematski blokovi „Hrvatski oblak za otvorenu znanost“ i „Europska sveučilišta“ koji počinju u 14:45.

Za vrijeme trajanja konferencije izloženo je i 12 poster-prezentacija, čija izlaganja sudionici konferencije mogu popratiti u vrijeme pauza te izravno razgovarati s autorima o detaljima predstavljenih projekata.

Svečano zatvaranje konferencije je u predviđeno u 16.15 kada će biti proglašena najbolja proster-prezentacija po glasovima stručnog žirija i sudionika.

Konferencija Srce DEI 2022

Konferencija Srce DEI 2022