Predstavnice Srca sudjelovale na radionici „Good Practices of OER repositories“

3. 5. 2022.

U okviru međunarodnog Erasmus+ projekta European Network for Catalysing Open Resources in Education (ENCORE+), 29. travnja 2022. održana je online radionica „Good Practices of OER repositories“ na kojoj su sudjelovale predstavnice Srca, doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Ljiljana Jertec Musap, članica tima Dabra.

Na radionici su predstavljeni postojeći koncepti kvalitete repozitorija otvorenih obrazovnih sadržaja, a održana je i rasprava o ključnim točkama koje osiguravaju njihovu kvalitetu. S ciljem razmjene iskustava o tim konceptima održano je devet kratkih prezentacija, između kojih je Ljiljana Jertec Musap predstavila nacionalnu e-infrastrukturu za digitalne repozitorije Dabar.

Naglasak u prezentaciji bio je na mogućnostima koje obrazovni sadržaji dobivaju pohranom u repozitorij u Dabru, a to su trajan i jedinstven identifikator te osigurano dugoročno i pouzdano čuvanje sadržaja, pri čemu ustanova vlasnik repozitorija ima potpunu kontrolu nad pravima pristupa i uvjetima korištenja obrazovnih sadržaja.

Sudionici radionice

Prezentacija Ljiljane Jertec Musap