Srce sudjelovalo na svečanosti dodjela nagrada 5. Statističkog natjecanja

1. 6. 2022.

U petak, 27. svibnja 2022. godine održana je svečanost dodjele nagrada pobjednicima Statističkog natjecanja 2021./2022.

U ovogodišnjem petom izdanju natjecanja sudjelovalo je više od 1500 srednjoškolaca i njihovih mentora, a u svim održanim Statističkim natjecanjima dosad je sudjelovalo više od sedam tisuća učenika i profesora. Natjecanjem se provjerava snalažljivost učenika u pretraživanju i razumijevanju raspoloživih statističkih podataka, ali i koliko su učenici upoznati sa statističkim pojmovima i izračunima.

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) bio je jedan od sponzora natjecanja. Ekipama učenika 3. i 4. razreda srednjih škola (kategorija A), koje su osvojile prva tri mjesta u nacionalnoj fazi, i njihovim mentorima te mentorima ekipa učenika 1. i 2. razreda srednje škole (kategorija B), koje su osvojile prva tri mjesta, Srce je poklonilo tečaj „Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka“ u trajanju od 20 školskih sati.

Na svečanoj dodjeli nagrada sudjelovala je i pomoćnica ravnatelja Sabina Rako te je uručila nagrade članovima ekipe ROBOT koja je osvojila 2 mjesto u kategoriji B.

Statističko natjecanje ove su godine kao sponzori uz Srce podržali i AGB Nielsen istraživanje medija, OTP banka, Decathlon te Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Sudionici 5. Statističkog natjecanja