Održan 12. MoodleMoot Hrvatska 2022

9. 6. 2022.

U organizaciji Srca 6. i 7. lipnja 2022. održan je MoodleMoot Hrvatska 2022 – tradicionalno godišnje okupljanje moodlera – onih koji koriste sustav za e-učenje Moodle ili su zainteresirani za njega.

Centar za e-učenje Srca ovo okupljanje organizira već 12. godinu za redom s ciljem razmjene iskustva, ostvarivanja suradnje i stvaranja regionalne mreže korisnika povezanih sa sustavom Moodle u interaktivnu suradničku mrežu. Sustav Moodle je najrašireniji sustav za e-učenje u svijetu i izgrađen je na platformi otvorenog koda (engl. Open Source) te je i u Hrvatskoj najzastupljeniji sustav za e-učenje.

MoodleMoot Hrvatska 2022 održan je online, putem sustava za webinare Srca, a u okviru programa održana su tri pozvana predavanja, 20 izlaganja i dvije radionice.

Prvo pozvano predavanje održala je profesorica Denise Whitelock, direktorica Instituta za obrazovne tehnologije Open University (UK) pod nazivom „Digital Assessment and feedback: Supporting learners and teachers“.

profesorica Denise Whitelock

U drugom pozvanom predavanju Jessica Gramp iz organizacije moodle.org predstavila je projekt „OpenDigCompEdu - Open Digital Competences Training for School Educators“ i Moodle akademiju. Ovaj Erasmus + projekt koordinira moodle.org, a Srce je partner na projektu.

Jessica Gramp

Treće pozvano predavanje održao je Rob Lowney s Dublin City University na temu: „Supporting educators’ digital competence development through a community initiative“ u kojem je istaknuo važnost zajednica prakse s ciljem suradnje i dijeljenja znanja i iskustva u organizaciji nastave.

Rob Lowney

Na ovogodišnjem MoodleMootu okupilo se više od 100 sudionika iz Hrvatske i regije koji su tijekom dana prezentirali i raspravljali o sustavu Moodle i njegovim mogućnostima kao i načinima primjene u nastavi.

Stručnjaci Srca održali su i dvije interaktivne online radionice u utorak 7. lipnja i to na temu „Kako snimiti i objaviti predavanje (OBS Studio)?“ na kojoj su se polaznici upoznali s alatom OBS Studio te naučili samostalno snimati i uređivati video sadržaje te radionicu „Kako izraditi aktivnost Lekcija u sustavu Moodle?“ na kojoj su nastavnici stekli znanja kako izraditi jednu od kompleksnijih aktivnosti u sustavu Moodle koja omogućava individualizirani put učenja. Radionice je pohađalo ukupno 33 polaznika.

Program ovogodišnjeg MoodleMoota, snimke i prezentacije dostupni su na web stranicama Srca.