Online radionica Plan upravljanja istraživačkim podacima

19. 9. 2022.

Sveučilište u Rijeci, u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom Rijeka i Sveučilišnim računskim centrom (Srce) iz Zagreba, organizira online radionicu Plan upravljanja istraživačkim podacima. Povod za organizaciju radionice jest objavljen natječaj “Istraživački projekti IP 2022-10” Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ). Radionica će se održati u četvrtak 22. rujna s početkom u 10 sati putem platforme MS Teams.

Plan upravljanja istraživačkim podacima (PUP), prema definiciji Europske komisije, ključan je element za kvalitetno upravljanje podacima koji će se prikupljati, obraditi i generirati tijekom istraživanja i/ili projekta. Riječ je o dokumentu koji sažeto i jasno opisuje postupak i način na koji će se postupati s podacima prikupljenim tijekom i nakon projekta.

Sveučilište u Rijeci poziva sve zainteresirane znanstvenike i istraživače da se prijave na radionicu gdje će saznati više o pravilnom načinu popunjavanja PUP obrasca te čuti iskustva znanstvenika koji su prošli kroz proces popunjavanja PUP obrasca.

Prijava za sudjelovanje je obavezna.

Prijave su otvorene do 21. rujna 2022. u 13 sati.

Online radionica Plan upravljanja istraživačkim podacima