AAI@EduHr webinar o novoj verziji AOSI web sučelja i servisa

velj
18

Tim usluge Srca AAI@EduHr započinje s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Prvi webinar „Nova verzija AOSI web sučelja i servisa“ će se održati u četvrtak, 18. veljače 2021. godine s početkom u 13 sati i namijenjen je primarno administratorima LDAP imenika i sistemskim administratorima.

Vrijeme održavanja: 

18. veljače 2021. godine u 13 sati

Mjesto održavanja: 

Tim usluge Srca AAI@EduHr započinje s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Prvi webinar „Nova verzija AOSI web sučelja i servisa“ će se održati u četvrtak, 18. veljače 2021. godine.

Organizacijom ovakvih webinara želi se korisnicima približiti sustav AAI@EduHr, pojasniti eventualne nejasnoće oko njegovog korištenja, te predstaviti novosti u sustavu.

Tema prvog webinara je nova verzija AOSI web sučelja i servisa. AOSI je jedan od ključnih servisa sustava AAI@EduHr. Instalira se na poslužitelju matične ustanove i ima više uloga u sustavu: služi kao veza prema središnjem SSO servisu sustava AAI@EduHr, kao točka kroz koju se unose podaci u imenik, te kao sučelje prema ostalim povezanim servisima i sustavima (npr. sustav ISVU, sustav Office 365 itd.).

Želeći poboljšati, osuvremeniti i olakšati održavanje AOSI web servisa, pripremljena je potpuno novu inačica servisa pisana u php-u (umjesto dosadašnje pisane u perlu-u).

Do sada su AOSI web sučelje i AOSI web servis dolazili u dva odvojena paketa. To je sada promijenjeno na način da je AOSI postao jedna aplikacija koja može imati više sučelja (html sučelje - web sučelje, SOAP sučelje, itd.).

Uz zadržavanje kompatibilnosti svih postojećih metoda AOSI web servisa, osvježen je i osuvremenjen dizajn web sučelja, a novi AOSI donosi i brojna poboljšanja u odnosu na prošle inačice.

Na webinaru će polaznici moći postavljati pitanja vezana uz sustav AAI@EduHr, te predložiti temu za neki od sljedećih webinara. Predviđeno trajanje webinara je 2 sata, a prethodna prijava nije potrebna.