AAI@EduHr webinar o povezivanju sa sustavom eduGAIN

svi
27

Tim usluge Srca AAI@EduHr započinje s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Četvrti webinar „Povezivanje sa sustavom eduGAIN“ održat će se u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine s početkom u 13 sati.

Vrijeme održavanja: 

27. svibnja 2021. godine u 13 sati

Mjesto održavanja: 

Tim usluge Srca AAI@EduHr započinje s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Četvrti webinar „Povezivanje sa sustavom eduGAIN“ održat će se u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine s početkom u 13 sati i namijenjen je primarno davateljima usluga koji svoju uslugu žele ponuditi korisnicima izvan sustava AAI@EduHr.

Organizacijom ovakvih webinara želi se korisnicima približiti sustav AAI@EduHr, pojasniti eventualne nejasnoće oko njegovog korištenja, te predstaviti novosti u sustavu.

Sustav AAI@EduHr u potpunosti je povezan i usklađen s globalnim sustavima eduGAIN i eduroam, a putem sustava NIAS povezan je i s europskim sustavom eIDAS (Electronic Identification, Authentication and Trust Services).

U okviru ovog webinara predstavljamo aktualne rezultate povezivanja sustava AAI@EduHr sa sustavima eduGAIN i eIDAS te razinu usklađenosti s odgovarajućim međunarodnim standardima i normama. Posebna je pažnja posvećena internacionalizaciji usluga koje se koriste sustavom AAI@EduHr kako bi se mogle koristiti u okviru globalnog sustava eduGAIN.

Webinar je prvenstveno namijenjen davateljima usluga koji svoju uslugu žele ponuditi korisnicima izvan sustava AAI@EduHr, ali i svima zainteresiranim za ovu tematiku.

Na webinaru će polaznici moći postavljati i općenita pitanja vezana uz sustav AAI@EduHr te predložiti temu za neki od sljedećih webinara. Predviđeno trajanje webinara je 2 sata, a prethodna prijava nije potrebna.