Akcija za studente - Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka

sij
17

Ponedjeljak, 17, siječnja 2022. u 13:00 sati

Vrijeme održavanja: 

17. do 25. siječnja 2022. (pon-uto, 7 x 3 škh) od 13:00 do 15:30 sati

Mjesto održavanja: 

Predavanja će se održavati online putem sustava za webinare i uz vodstvo predavača. Svaki polaznik će za provođenje praktičnih vježbi imati na raspolaganju pristup udaljenom računalu s instaliranim potrebnim softerom.

Tečaj se održava radnim danima od ponedjeljka 17. do utorka 25. siječnja 2022. od 13:00 sati. 

Tehnički preduvjeti za pohađanje tečaja su posjedovanje računala s omogućenim pristupom internetu, slušalice s mikrofonom te web-kamera (opcionalno).

Tečaj se održava u okviru akcije 50 tečajeve za studente za 50 godina Srca.

Tijekom ovog tečaja polaznici će se upoznati sa sintaksom jezika R. R je jezik i okruženje za analizu i vizualizaciju podataka otvorenog programskog koda.

Osim upoznavanja s okruženjem, polaznici će instalirati kontribuirane pakete, obraditi osnovne strukture podataka u R-u, upoznati se s manipulacijom različitih vrsta podataka u R-u, upoznati se s najčešćim grafičkim prikazima i s načinom korištenja sustava R u deskriptivnoj i osnovnoj inferencijalnoj analizi (intervali pouzdanosti, testiranje jednostavnih hipoteza).

Detaljnije informacije o tečaju kao i upute za prijavu možete pronaći na stranici s opisom tečaja.