Dani e-infrastrukture (Srce DEI)

tra
01

Stručna konferencija Srca - DEI 2019 (Dani e-infrastrukture) održat će se 1. i 2. travnja 2019. godine u Sveučilišnom računskom centru (Srcu) i kongresnom centru City Plaza Zagreb, od ove godine u sklopu strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Vrijeme održavanja: 

1. i 2. travnja 2019.

Mjesto održavanja: 

Predavanja će se održati u centru City Plaza Zagreb gdje se održava i dio radionica. Preostali dio radionica održat će se u Srcu.

Moderni sustav znanosti i obrazovanja oslanja se na tehnologiju i usluge temeljene na njima, ali i na ljude koji svojim djelovanjem unaprjeđuju sustav te zahtijeva sve veće povezivanje, komunikaciju i suradnju svih dionika.

Predavanja, rasprave i radionice u sklopu dvodnevne konferencije bit će usmjereni na prikaz postojećih i planiranih inicijativa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja u kojima e-infrastruktura ima značajnu ulogu s Uvodnom konferencijom projekta HR-ZOO kao središnjim događanjem prvog dana konferencije.

HR-ZOO je projekt koji za cilj ima uspostavu računalnog i podatkovnog oblaka koji će biti temeljna sastavnica nacionalne istraživačke i inovacijske e-infrastrukture s namjerom da se akademskoj i istraživačkoj zajednici dugoročno osiguraju napredni računalni i spremišni resursi te mrežna povezanost nužna za modernu i multidisciplinarnu znanost, vrhunska istraživanja i obrazovni sustav budućnosti.

Uvodna konferencija projekta HR-ZOO uključivat će predstavljanje ciljeva, rezultata i plana aktivnosti u provedbi projekta HR-ZOO te prezentacije istaknutih hrvatskih znanstvenika koji će iz svog područja znanstvenog rada predstaviti znanstvene i društvene izazove kao i nužnu transformaciju koju je njihovo znanstveno područje doživjelo u modernom, digitalnom vremenu. Predstavnik Europske komisije predstavit će stanje i perspektive europske digitalne infrastrukture za otvorenu znanost, a samoj svečanosti će prisustvovati čelnici i predstavnici partnerskih institucija, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje te drugi brojni uzvanici.

Konferencija Srce DEI mjesto je na kojem naši znanstvenici, nastavnici, IT profesionalci, studenti i svi zainteresirani, svojom strašću za inovacijama i napretkom uz pomoć tehnologije, mogu oblikovati budućnost hrvatskog istraživanja i obrazovanja.

Sve informacije nalaze se na http://dei.srce.hr.