Mjesec usluge eduroam

tra
11

Niz predavanja za krajnje korisnike i administratore usluge eduroam

Mjesto održavanja: 

Zagreb, Zadar, Osijek.

Sveučilišni računski centar u okviru aktivnosti vezanih uz popularizaciju i promociju usluge eduroam™ organizira od 11. travnja do 11. svibnja 2016. događanje pod nazivom Mjesec eduroama™.

Kroz niz aktivnosti informirat ćemo korisnike iz akademske zajednice, studente, nastavnike, zaposlenike visokih učilišta i instituta u Hrvatskoj o samoj usluzi eduroam i njenim mogućnostima. Pojačat ćemo obim promotivnih aktivnosti na Internetu i društvenim mrežama te kratkim obrazovnim filmovima dodatno približiti uslugu krajnjim korisnicima. Planiramo održati i niz predavanja o usluzi na različitim lokacijama u Hrvatskoj.

U vrijeme trajanja događanja, od 11. travnja do 11. svibnja 2016. provodit ćemo i mjerenje broja novih korisnika koji su započeli koristiti uslugu eduroam koristeći pri tome za početnu konfiguraciju svog uređaja naš sustav eduroam installer. Sustav eduroam installer dostupan je na internetskim stranicama na adresi http://installer.eduroam.hr, a njegova prednost je u tome što omogućuje pouzdano, jednostavno i sigurno konfiguriranje korisničkih uređaja.

Završna svečanost Mjeseca eduroama održat će se 23. svibnja 2016. u Srcu i na njoj ćemo dodijeliti plakete ustanovama koje će prema rezultatima mjerenja imati najveći postotak novih korisnika u odnosu na ukupan broj korisnika u AAI@EduHr imeniku ustanove.

eduroam™ je globalni sustav koji korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup Internetu (najčešće bežičnim putem) s računala ili pametnog telefona na mnogim lokacijama širom Hrvatske i svijeta uporabom jedinstvenog elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Zagreb - 25. travnja 2016. od 11 do 13 sati

  • Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet, Savska cesta 77.

Zadar - 3. svibnja 2016. od 11 do 13 sati

  • Sveučilište u Zadru, Trg kneza Višeslava 9.

Split - 5. svibnja 2016. od 11:30 do 13:30 sati

  • Sveučilište u Splitu, Pomorski fakultet u Splitu, Prirodoslovno - matematički fakultet, Kemijsko-tehnološki fakultet, Ulica Ruđera Boškovića 33.

Osijek - 10. svibnja 2016. od 10 do 12 sati

  • Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Elektrotehnički fakultet, Trpimirova 2b.

Osijek - 10. svibnja 2016. od 13 do 15 sati

  • Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Odjel za matematiku, Trg Lj. Gaja 6.

Više informacija o eduroamu i karte s označenim lokacijama na kojima je dostupna usluga eduroam u Hrvatskoj i svijetu dostupne su na www.eduroam.hr.

Sadržaj

Detalje o Mjesecu eduroama pogledajte na http://www.eduroam.hr/eduroam-mjesec/.