50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Priprema podataka u R-u (ONLINE)

tra
19

Ponedjeljak, 19. 4. 2021. u 9:00 sati

Vrijeme održavanja: 

19. 4.- 22. 4.2021. (pon-čet) od 9:00 do 11:30 sati

Mjesto održavanja: 

Predavanja će se održavati online putem sustava za webinare i uz vodstvo predavača.
Svaki polaznik će za provođenje praktičnih vježbi imati na raspolaganju pristup udaljenom računalu s instaliranim potrebnim softerom.

Tečaj se održava radnim danima od ponedjeljka, 19.4.2021. do četvrtka, 22. 4. 2021. godine od 9:00 do 11:30 sati.

Tehnički preduvjeti za pohađanje tečaja su posjedovanje računala s omogućenim pristupom internetu, slušalice s mikrofonom te web-kamera (opcionalno).

U tečaju Priprema podataka u R-u (S770) obrađuju se metode i tehnologije ključnih koraka kod svake podatkovne analize – učitavanje podataka, njihova prilagodba i osnovna eksploratorna analiza. Polazniku se pruža uvid u sučelja i pakete jezika R koji su posebno dizajnirani s ciljem da proces prilagodbe učine što bržim, jednostavnijim i učinkovitijim.

Na tečaju se strukturirano prolazi cijeli proces pripreme podataka od učitavanja, transformacije u oblik koji odgovara principima “urednih” podataka, upravljanja specifičnim tipovima podataka kao što su datumi, vremenske oznake i nizovi znakova, preko detaljnog pregleda standardnih operacija obrade tabličnih podataka do osnova stvaranja atraktivnih vizualizacija. Sve navedeno provodi se uz pomoć najnovijih paketa jezika R koji omogućuju pisanje čistog, intuitivnog i preglednoga programskog kôda.

Detaljnije informacije o tečaju kao i upute za prijavu