Radionica Korištenje računalnog klastera Isabella

stu
15
Vrijeme održavanja: 

Od 15. do 17. studenog 2021., od 10 do 16 sati

Mjesto održavanja: 

online

Online radionica „Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se od 15. do 17. studenoga 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

Radionica je besplatna, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella. Za sudjelovanje u radionici polaznici moraju imati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Polaznici radionice upoznat će se s radom na računalnom klasteru i njegovim sustavom za upravljanje poslovima Son of Grid Engine. Bit će opisana pohrana i priprema podataka za obradu, odabir programskih okolina, izvođenje i nadzor korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima.

Nužan preduvjet za pohađanje radionice je osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Stoga smo za sve korisnike koji nisu upoznati ili su u manjoj mjeri upoznati s radom u Linuxu, pripremili kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Zainteresirani polaznici će nakon prijave na online radionicu dobiti detaljne upute za prijavu na tečaj.

Sva mjesta na radionici su popunjena.