Radionica Korištenje računalnog klastera Isabella

Ožu
30
Vrijeme održavanja: 

Od 30. do 31. ožujka 2022., od 10 do 15 sati

Mjesto održavanja: 

online

HPC-CC logo

Online radionica „Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se od 30. do 31. ožujka 2022., od 10 do 15 sati, u okviru webinara Srca, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

Radionica je besplatna, namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella i održat će se putem sustava za webinare Srca. Polaznici radionice upoznat će se s radom na računalnom klasteru i njegovim sustavom za upravljanje poslovima Son of Grid Engine. Bit će opisana pohrana i priprema podataka za obradu, odabir programskih okolina, izvođenje i nadzor korisničkih aplikacija putem sustava za upravljanje poslovima.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike Isabelle". Tečaj je namijenjen samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara. Zainteresirani polaznici će nakon prijave za pohađanje radionice dobiti i upute za prijavu na ovaj tečaj za provjeru znanja. 

Važan preduvjet za sudjelovanje na ovoj radionici za sve prijavljene polaznike je taj da moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle". Provjeru znanja potrebno je proći najkasnije do 27. ožujka 2022., a prijavljeni polaznici koji to ne učine do navedenog roka neće moći pristupiti radionici.

Prijave na radionicu „Korištenje računalnog klastera Isabella“ otvorene su od 1. ožujka 2022.

Radionicu organizira Hrvatski centar kompetencija za HPC uz tehničku potporu Srca, u okviru projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC – EuroCC.

Financiranje projekta Euro CC