Spremni za novu akademsku godinu? Novosti u sustavu za e-učenje Merlin

ruj
16
Vrijeme održavanja: 

16. rujna 2022. od 11 do 12 sati.

Mjesto održavanja: 

online, putem sustava za webinare

Webinar Srca koji na temu "Spremni za novu akademsku godinu? Novosti u sustavu za e-učenje Merlin" organizira Centar za e-učenje održat će se 16. rujna 2022. s početkom u 11 sati, a namijenjen je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja koji koriste sustav za e-učenje Merlin. Za novu akademsku godinu 2022./2023. sustav je nadograđen na najnoviju inačicu sustava Moodle 4.0. i pušten u produkciju 1. rujna 2022.

U okviru webinara bit će prikazane najvažnije novosti koje nova inačica donosi, od kojih izdvajamo:

  • Horizontalan način navigacije korisnicima sada olakšava snalaženje i rad u sustavu, pruža bolju preglednost te je kao takav pogodan i za sve vrste uređaja,
  • indeks sadržaja e-kolegija smješten je uz lijevi rub  sučelja, a korisnicima olakšava navigaciju kroz sam e-kolegij jer korisnik odabirom naziva pojedine teme, aktivnosti ili resursa može direktno otvoriti željeni sadržaj, bez potrebe za prolaskom po sadržaju e-kolegija,
  • promijenjen je položaj blokova koji se sada nalaze s desne strane sučelja uključujući i blok Administracija. Stupac s blokovima može se prikazati ili sakriti, što pruža bolju preglednost središnjeg dijela sučelja.

Osim novosti koje donosi nova inačica, bit će predstavljena i podrška koju je Centar za e-učenje Srca osigurao nastavnicima i studentima u novoj akademskoj godini, a vezano uz nastavu u online okruženju. Više o svim novostima koje donosi nova inačica sustava za e-učenje Merlin u novoj akademskoj godini možete pogledati i u dokumentu Novosti sustava Moodle 4.0 (PDF, 177 KB)

Za sudjelovanje u ovom webinaru poželjno je predznanje rada u prethodnim inačicama sustava za e-učenje Merlin. Predviđeno trajanje webinara je od 11 do 12 sati, ulazak u sobu webinara bit će omogućen od 10:45.

Prijave za webinar "Spremni za novu akademsku godinu? Novosti u sustavu za e-učenje Merlin" započinju 8. rujna 2022.