Tjedan Centra za e-učenje

ruj
21

Tjedan organiziramo sa željom da nastavnicima pomognemo da na početku nove akademske godine što lakše krenu s nastavom. U okviru Tjedna organiziramo već tradicionalno niz događanja kako bi ih upoznali i približili im tehnologije e-učenja, educirali ih za njihovu uporabu i pomogli im da pronađu najbolji način kako ih integrirati u obrazovni proces.

Vrijeme održavanja: 

21. - 29. rujna 2017.

Mjesto održavanja: 

Sveučilišni računski centar - Srce, Josipa Marohnića 5, Zagreb

Sadržaj

Osim tečajeva i radionica ove godine posebno izdvajamo seminare na kojima će svoja iskustva s tehnologijama e-učenja i njihovom primjenom  u nastavi podijeliti nastavnici Sveučilišta u Zagrebu.

I ove godine pripremili smo okrugli stol koji organiziramo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a tema je Nove tehnologije u obrazovanju – koliko su naš obrazovni sustav, nastavnici i studenti spremni na nove metode poučavanja i učenja? Okrugli stol održat će se 27.9. s početkom u 13 sati u Srcu, a raspravljat ćemo koliko se ostvaruju ciljevi iz Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije vezano uz implementaciju novih tehnologija u visoko obrazovanje, provodi li se i na koji način sustavna implementacija e-učenja na visokim učilištima u Hrvatskoj te kako se s novim tehnologijama snalaze nastavnici, a kako studenti

I na kraju tjedna donosimo radionicu o uporabi Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima. Vjerujemo da će ova radionica pomoći nastavnicima u što lakšem korištenju  nastavnih materijale na Internetu,  kao i na koji način mogu staviti na raspolaganje svoja autorska djela koja nastaju za potrebe nastave u virtualnom okruženju.

Informacije o prijavi

Prijave na tečajeve i radionice:

https://moodle.srce.hr/tecaj/