Tjedan otvorenog obrazovanja

Ožu
05

Svake godine, u okviru Tjedna otvorenog obrazovanja, ustanove i entuzijasti koji podržavaju načela otvorenosti organiziraju predavanja, radionice i tribine na kojima se raspravlja o načinima i važnosti otvorenog obrazovanja.

Vrijeme održavanja: 

5. – 9. ožujka 2018.

Mjesto održavanja: 

Sveučilišni računski centar - Srce, Josipa Marohnića 5, Zagreb

Srce se i ove godine pridružilo obilježavanju ovog globalnog pokreta za otvoreno obrazovanje, organizacijom online događanja(webinara) naziva „How to promote academic integrity in online education?“ (Kako promovirati akademsku čestitost u online obrazovanju?) koji će se održati u petak, 9. ožujka s početkom u 13:00 sati. Webinar će se održati putem sustava za webinare.

Na webinaru će istaknuti stručnjaci iz Europe i svijeta iznijeti svoja iskustva i promišljanja vezano uz akademsku čestitost, posebice pojavu plagijata u online obrazovanju.

Organizacijom ovog webinara Srce ne želi samo isticati prednosti otvorenog pristupa i otvorenog obrazovanja, nego upozoriti i na zlouporabu otvorenosti i plagiranje te istaknuti važnost akademske čestitosti kao najvažnijeg mjerila u akademskoj zajednici.

Pozivamo sve da nam se pridruže u predavanju putem sustava za webinare! Za sudjelovanje je potrebno registrirati se, a napominjemo da će se sav program odvijati na engleskom jeziku.