Tjedan otvorenog obrazovanja

Ožu
04

Svake godine, u okviru Tjedna otvorenog obrazovanja, ustanove i entuzijasti koji podržavaju načela otvorenosti organiziraju predavanja, radionice i tribine na kojima se raspravlja o načinima i važnosti otvorenog obrazovanja.

Vrijeme održavanja: 

4. – 8. ožujka 2019.

Mjesto održavanja: 

Sveučilišni računski centar - Srce, Josipa Marohnića 5, Zagreb

Srce se i ove godine pridružilo obilježavanju ovog globalnog pokreta za otvoreno obrazovanje organizacijom okruglog stola "Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na razvoj digitalnih vještina radnika i građana?" koji će se održati u četvrtak, 7. ožujka 2019. s početkom u 11 sati u Srcu.

Na okruglom stolu ćemo predstaviti Nacionalnu koaliciju za digitalne vještine i radna mjesta, a nakon toga s panelistima otvoriti raspravu na vrlo aktualnu temu neformalnog obrazovanja i razvoja digitalnih vještina te sagledati situaciju u Hrvatskoj, tj. pokušati odgovoriti na pitanja pruža li naš obrazovni sustav obrazovanje koje omogućava stjecanje digitalnih vještina, kako potaknuti i na koji način organizirati stručno usavršavanje i osposobljavanje radnika i koliko smo spremni za priznavanje i prepoznavanje stečenih znanja i vještina kroz neformalno obrazovanje.

Pozivamo sve da nam se pridruže! Za sudjelovanje je potrebna prijava na adresi https://www.srce.unizg.hr/tjedan-otvorenog-obrazovanja-2019/prijava