Tjedan otvorenog pristupa 2017.

lis
23
Vrijeme održavanja: 

23. - 29. listopad 2017.

Mjesto održavanja: 

Sveučilišni računski centar - Srce, Josipa Marohnića 5, Zagreb

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa 2017 obilježava se u razdoblju od 23. - 29. listopada 2017.

Tjedan otvorenog pristupa je međunarodna inicijativa koja se širom svijeta obilježava posljednjih deset godina, a cilj inicijative jest potaknuti aktivnosti i dijalog o otvorenom pristupu znanstvenim informacijama te promovirati prednosti objavljivanja pod otvorenim licencijama.

Srce se aktivno zalaže za otvoreni pristup stoga obilježava ovaj međunarodni Tjedan dugi niz godina. Ove će godine Srce obilježiti Tjedan otvorenog pristupa organizacijom događaja „RDA meets Croatian researchers“ koji će se održati 24. listopada u prostoru Srca.

Događaj se ostvaruje u suradnji s europskim ogrankom organizacije Research Data Alliance, a namijenjen je svim istraživačima i članovima hrvatske istraživačke zajednice, svima koji donose strateške odluke u znanosti, svima koji prakticiraju ili promiču otvoreni pristup podacima i znanosti, kao i prvacima u omogućavanju otvorenog pristupa i ponovnoj uporabi podataka. Na događaju će se razgovarati o tehnološkim i sociološkim pitanjima u vezi s ponovnom uporabom podataka na nacionalnoj, europskoj i globalnoj razini.

Više detalja o događanju nalazi se na stranici događanja.