Trodnevna online radionica Mathematica online workshops at SRCE

pro
12

Na trodnevnoj online radionici koja se održava od 12. do 15. prosinca u organizaciji Wolfram Mathematice i Srca možete naučiti koristiti znanstveni softver Mathematica.

Vrijeme održavanja: 

12. do 15. prosinca 2022.

Mjesto održavanja: 

online

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.

 • Ponedjeljak, 12. 12. 2022.
  • Uvod u Mathematicu, od 9 do 12 sati
   Upoznavanje sa sučeljem i jezikom Mathematice. U ovom dijelu radionice naučit ćete izvoditi prve proračune, osnovnu sintaksu i funkcije Wolfram jezika kao i zadavanje zadataka, definiranje funkcija, rješavanje jednadžbi, numeričke i simboličke proračune, interpolacije itd.
  • Napredno programiranje s Mathematicom, od 14 do 17 sati
   Kroz ovaj dio radionice steći ćete znanja potrebna za učinkovito stvaranje i održavanje koda projekata na jeziku Wolfram. Radionica pokriva osnovne koncepte programiranja uključujući dobre prakse u programiranju, održavanje koda, traženje grešaka u kodu i stvaranje paketa.
 • Utorak 13. 12. 2022.
  • Rješavanje običnih (ODE), parcijalnih (PED) i algebarskih (DAE) diferencijalnih jednadžbi, od 9 do 12 sati
   Ovaj modulom radionice pokriti ćemo rješavanje običnih, parcijalnih i algebarskih diferencijalnih jednadžbi. Upoznavanje s ugrađenim funkcijama DSolve i NDSolve, za nalaženje simboličkog odnosno numeričkog rješenja diferencijalnih jednadžbi. Osim navedenog, pokriti će se i teme vezane za numeričke metode linija (MOL), uvjete granica, metode konačnih elemenata (FEM) te upotrebu i konstrukciju mesha.
  • Znanost o podacima, vizalizacija podataka, strojno učenje i obrada slika, od 14 do 17 sati
   U ovom modulu radionice ćete naučiti raditi s različitim formatima podataka i obraditi nestrukturirane podatke u primjenjive setove podataka. Dodatno, imat ćete priliku vidjeti procese uobičajene u znanosti o podacima na vizualiziranim primjerima. Ovaj dio radionice uključuje i osnove digitalne obrade slika sa jezikom Wolfram, uključujući reprezentaciju slika i ostale klasične operacije na lako razumljivim primjerima. 
 • Srijeda 14. 12. 2022.
  • Mathematica Q&A, od 10 do 12 sati (ovisno o interesu)
   Rješavanje (praktičnih) problema ili zadataka sudionika radionice korak po korak. Primjere znanstvenih problema potrebno je poslati prije održavanje radionice kako bi se predavač mogao pripremiti na vrijeme.

Za sudjelovanje u radionici potrebno je posjedovati pristup Wolfram Mathematici. Ukoliko ga nemate, svim sudionicima radionice Wolfram Mathematica će dati pristup za preuzimanje 15-dnevne trial verzije softvera. Radionica će se održavati na engleskom jeziku. Nadamo se što većem odazivu znanstvenika na radionicu.

Prijava na radionicu Mathematica online workshops at SRCE - 12. do 15. prosinca

Navedeni podaci potrebni su za organizaciju događanja. Prikupljeni osobni podaci neće se koristiti u druge svrhe niti će se prenositi trećim stranama. Srce će čuvati osobne podatke koji su prikupljeni putem obrasca za prijavu do 6 mjeseci nakon održanog događanja.

CAPTCHA
Image CAPTCHA
Unesite kod sa slike.