Webinar EuroHPC - pristup europskim superračunalima

sij
18
Vrijeme održavanja: 

18. siječnja 2022., od 10 do 12 sati

Mjesto održavanja: 

online

HPC-CC logoWebinar "EuroHPC - pristup europskim superračunalima" održat će se 18. siječnja 2022. od 10 do 12 sati, putem sustava za webinare Srca.

Webinar je za polaznike besplatan, a namijenjen je svima koji su zainteresirani za ostvarivanje prava pristupa superračunalima dostupnim kroz Zajedničko poduzeće za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU).

Ovaj webinar pružit će uvid u rad EuroHPC JU-a, projekt EuroCC, te dati najbitnije informacije potrebne za prijavu pristupa resusima dostupnim kroz pozive EuroHPC-a.

Misija EuroHPC JU-a jest uspostaviti i održavati integriranu vrhunsku superračunalnu i podatkovnu infrastrukturu te visoko konkurentan i inovativan ekosustav računalstva visokih performansi u EU-u. U prvoj fazi planirana je uspostava tri predeksaskalarna i pet petaskalarnih superračunalnih sustava. Cilj projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC (EuroCC) je uspostava mreže nacionalnih centara kompetencija za računarstvo visokih performansi u 33 države članice EuroHPC JU. Hrvatski centar kompetencija za računarstvo visokih performansi (HR HPC CC) središnje je mjesto na kojem krajnji korisnici iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, industrije i javne uprave, imaju pristup inovativnim rješenjima prilagođenim stupnju zrelosti nacionalne i europske HPC infrastrukture te različitim grupama korisnika, odnosno njihovim potrebama i zahtjevima.

Poziv za prijavu pristupa je otvoren za sva područja znanosti, javnog i privatnog sektora, a predloženi projekti bi trebali biti osmišljeni s ciljem napretka i inovacija u svojim područjima. Računalni resursi za koje je otvoren poziv su: Vega (Slovenija), MeluXina (Luksemburg), Discoverer (Bugarska), Karolina (Češka) i LUMI (Finska).

Prijave za webinar "EuroHPC - pristup europskim superračunalima" su završene.

Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.

Financiranje projekta Euro CC