Webinar Registracija v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabar

srp
04
Vrijeme održavanja: 

4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.

Mjesto održavanja: 

online, putem sustava za webinare

Webinar Srca na temu "Registracija v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabar" održat će se 4. srpnja 2022. s početkom u 10 sati, a namijenjen je uednicima repozitorija u Dabru čiji su repozitoriji registrirani u OpenAIRE-u.

Tijekom webinara bit će održana i demonstracija registracije sučelja repozitorija usklađenog sa smjernicama "OpenAIRE Guidelines for institutional and thematic Repository Managers v4". Webinar je namijenjen urednicima čiji su repozitoriji registrirani u OpenAIRE-u  i oni će imati priliku registrirati v4 sučelje svojih repozitorija u OpenAIRE-u. Urednike će kroz postupak registracije provesti predavačica Ljiljana Poljak Bilić iz Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Sadržaj webinara:

  • Uvod (10 min) - Draženko Celjak (Srce), 
  • važnost usklađenosti repozitorija s OpenAIRE smjernicama (10 min) - Alen Vodopijevec (Institut Ruđer Bošković),
  • demonstracija registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u (10 min) - Ljiljana Poljak Bilić (Sveučilišna knjižnica u Splitu),
  • pitanja i komentari (10 min).

Webinar će se održati putem sustava za webinare Srca, a preduvjet za sudjelovanje na webinaru je posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Predviđeno trajanje webinara je od 10 do 10:45, ulazak u sobu webinara bit će omogućen od 9:45 sati.

Prijave na webinar Srca „Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabar“ započet će 20. lipnja 2022.

Prijava na webinar - Registracija v4 sučelja u OpenAIRE-u 4. 7. 2022.

Navedeni podaci potrebni su za organizaciju događanja. Prikupljeni osobni podaci neće se koristiti u druge svrhe niti će se prenositi trećim stranama. Srce će čuvati osobne podatke koji su prikupljeni putem obrasca za prijavu do 6 mjeseci nakon održanog događanja.

CAPTCHA
Image CAPTCHA
Unesite kod sa slike.