50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Često postavljena pitanja

Što je Office 365 ProPlus?

Office 365 ProPlus, uz navedene značajke paketa Office 365 Education dodatno uključuje instalaciju najnovije verzije poznatih aplikacija sustava Office na do 5 PC-ja ili Macova te na ostale mobilne uređaje, uključujući tablete sa sustavom Windows, uređaje iPad®i tablete sa sustavom Android.

Kako do svoje Office 365 Education usluge?

Provjerite s vašom IT-službom je li vaša ustanova registrirana za korištenje usluge Office 365 Education. Kako bi studenti i profesori bili u mogućnosti koristiti ovu uslugu, prethodno je potrebno ustanovu registrirati. Registriranje obavlja osoba iz ustanove zadužena za ovaj postupak.

Mogu li licencu dijeliti s drugima?

Office 365 Education licenca podrazumijeva korištenje samo jedne osobe.

Može li se dokumentima pristupati i preko mobilnih uređaja?

Dokumentima kreiranim pomoću usluge Office365 može se pristupati i na mobilnim uređajima, naravno ako korisnik posjeduje adekvatni mobilni uređaj.

Što ako korisnik izgubi/zaboravi svoje korisničke podatke za prijavu na Office365 uslugu?

U slučaju da korisnik izgubi podatke o korisničkom računu, treba se javiti administratoru imenika svoje ustanove i zatražiti promjenu zaporke. Popis administratora imenika po ustanovama dostupan je ovdje.

Tko ima pravo na korištenje Office 365 ProPlus?

Office 365 ProPlus omogućen je onim edukacijskim ustanovama u Hrvatskoj koje su obuhvaćene Ugovorom za najam korištenja Microsoftovih programskih proizvoda za javna visoka učilišta i javne znanstvene institute u Republici Hrvatskoj Ministarsta znanosti, obrazovanja i sporta i Microsofta Hrvatska.

Institucije koje nisu obuhvaćene navedenim Ugovorom, Office 365 ProPlus za nastavničko osoblje mogu kupiti putem programa količinskog licenciranja za akademske ustanove (stranice na na engleskom) i tako uključiti pretplatu na Office 365 ProPlus za studente. Dodatne informacije.