Često postavljena pitanja

Što je Office 365 ProPlus?

Office 365 ProPlus, uz navedene značajke paketa Office 365 Education dodatno uključuje instalaciju najnovije verzije poznatih aplikacija sustava Office na do 5 PC-ja ili Macova te na ostale mobilne uređaje, uključujući tablete sa sustavom Windows, uređaje iPad®i tablete sa sustavom Android.

Kako do svoje Office 365 Education usluge?

Provjerite s vašom IT-službom je li vaša ustanova registrirana za korištenje usluge Office 365 Education. Kako bi studenti i profesori bili u mogućnosti koristiti ovu uslugu, prethodno je potrebno ustanovu registrirati. Registriranje obavlja osoba iz ustanove zadužena za ovaj postupak.

Mogu li licencu dijeliti s drugima?

Office 365 Education licenca podrazumijeva korištenje samo jedne osobe.

Može li se dokumentima pristupati i preko mobilnih uređaja?

Dokumentima kreiranim pomoću usluge Office365 može se pristupati i na mobilnim uređajima, naravno ako korisnik posjeduje adekvatni mobilni uređaj.

Što ako korisnik izgubi/zaboravi svoje korisničke podatke za prijavu na Office365 uslugu?

U slučaju da korisnik izgubi podatke o korisničkom računu, treba se javiti administratoru imenika svoje ustanove i zatražiti promjenu zaporke. Popis administratora imenika po ustanovama dostupan je ovdje.

Tko ima pravo na korištenje Office 365 ProPlus?

Office 365 ProPlus omogućen je onim edukacijskim ustanovama u Hrvatskoj koje su obuhvaćene Ugovorom za najam korištenja Microsoftovih programskih proizvoda za javna visoka učilišta i javne znanstvene institute u Republici Hrvatskoj Ministarsta znanosti, obrazovanja i sporta i Microsofta Hrvatska.

Institucije koje nisu obuhvaćene navedenim Ugovorom, Office 365 ProPlus za nastavničko osoblje mogu kupiti putem programa količinskog licenciranja za akademske ustanove (stranice na na engleskom) i tako uključiti pretplatu na Office 365 ProPlus za studente. Dodatne informacije.