50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Webinari u organizaciji Microsofta

Za sve one iz visokoškolskih obrazovnih institucija koji žele i imaju potrebu održavati nastavu na daljinu na sistematičan i lagan način, za one koji imaju Office365 paket, a nisu sigurni što sve uključuje, za one koji žele znati više o mogućnostima Microsoft alata koje već koriste, Microsoft organizira seriju besplatnih webinara na razne teme. Svi su webinari otvorenog tipa i nije potrebna prijava, a raspored webinara i teme navedeni su u nastavku.

Webinar 1

Naziv webinara: Koju licencu imate, što ona omogućava i tko vam može pomoći?

Opis: Sve javne visokoškolske ustanove već posjeduju Microsoftove licence koje omogućavaju upotrebu Microsoftovih alata, kao što su aplikacije Teams, OneNote, Outlook, Word, Excel, Powerpoint i dr., ne samo u online verzijama, već s mogućnošću instalacije na računala. Rad u ovim zahtjevnim vremenima epidemije ovime je znatno lakši i kvalitetniji, a u ovoj će se radionici detaljnije objasniti kako da dođete do licenci ukoliko ih još nemate i zašto biste to trebali napraviti još danas! Predstavit će se i primjer dobre prakse, kao i sustav podrške koji je na raspolaganju. Radionica je posebno zanimljiva za IT administratore na fakultetima.

Vrijeme i trajanje: 13. 4. 2021. (utorak), od 15.00 do 16.30 sati

Link na pristup webinaru (snimka je dostupna na istom linku): https://aka.ms/AAboo77

Prezentacija

Webinar 2

Naziv webinara (snimka je dostupna na istom linku): Uvod u Microsoft Teams

Opis: Na ovom će se webinaru na praktičan način pokazati kako uštedjeti dragocjeno vrijeme i za održavanje i upravljanje procesom održavanja nastave na daljinu koristiti Microsoft Teams aplikaciju. Govorit će se o tome kako kreirati grupe za različite skupine studenata, organizirati i voditi predavanja i vježbe, dijeliti dokumente i sve druge potrebne materijale i druge korisne funkcije koje aplikacija omogućava.

Vrijeme i trajanje: 20. 4. 2021. (utorak), od 15.00 do 16.30 sati

Link na pristup webinaru: https://aka.ms/AAbpa61

Webinar 3

Naziv webinara: Microsoft Teams 2.0

Opis: Ova je praktična online radionica namijenjena onima koji žele znati više o aplikaciji Teams. Bilo da ju već duže vrijeme koristite, ali uvijek na isti način, ili ste tek krenuli i odslušali prethodnu radionicu iz ove serije, ovaj je webinar idealan za saznati što je novo i što se još sve može. Predstavit će se razlika između običnog Teams sastanka i Live event-a, zašto je to važno, na koji način unutar aplikacije organizirati rad u paru ili grupi unutar jedne grupe studenata, koristeći funkciju Breakout rooms, a sve na praktičan način.

Vrijeme i trajanje: 27. 4. 2021. (utorak), od 15.00 do 16.30 sati

Link na pristup webinaru: https://aka.ms/AAboqig

Prezentacija

Dokument

Webinar 4

Naziv webinara: OneNote – organizacija ideja i bilješki

Opis: U aplikaciji OneNote možete tipkati, pisati rukom, crtati i izrezivati stvari s weba, kako biste u svojoj digitalnoj bilježnici zabilježili misli i ideje. Sadržaj je moguće smjestiti gdje želite, čuvati koliko želite, a moguće je i skenirati rukom pisane bilješke ili stranice izravno u OneNote te zatim omogućiti njihovo pretraživanje. Kako to sve implementirati u predavanja i vježbe i zašto i kako se organizirati da uštedite na vremenu, tema je ovog webinara.

Vrijeme i trajanje: 4. 5. 2021. (utorak), od 15.00 do 16.30 sati

Link na pristup webinaru: https://aka.ms/AAboqih

Webinar 5

Naziv webinara: Microsoft Outlook

Opis: Bez emaila je danas teško zamisliti bilo koji posao, a i privatan život. Na webinaru će se malo dublje istražiti svima dobro poznata aplikacija Microsoft Outlook i kako ju maksimalno iskoristiti za organizaciju vlastitog radnog vremena. Kako sinkronizirati email račune, izraditi sastanke i priključiti im se te kako podesiti odgodu slanja maila, u slučaju kada se nešto zaboravi ili krivo napiše, neke su od tema o kojima će se govoriti.

Vrijeme i trajanje: 11. 5. 2021. (utorak), od 15.00 do 16.30 sati

Link na pristup webinaru: https://aka.ms/AAbpa68

Webinar 6

Naziv webinara: Što je to cloud, što je Azure i zašto ga baš moramo imati?

Opis: Ovaj će webinar omogućiti kratak pregled cloud tehnologije općenito i Microsoft Azure platforme – više o samoj platformi, njezinim mogućnostima i demonstracija Endpoint Managementa (Intune).

Vrijeme i trajanje: 18. 5. 2021. (utorak), od 15.00 do 16.30 sati

Link na pristup webinaru: https://aka.ms/AAboy1z

 

Četrdeset šesto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Najavljujemo četrdeset šesto predavanje u ciklusu predavanja EDU IT Pro koji je namijenjen IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsoft Community Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.


Tema predavanja:

  • Azure Information Protection & Unified labeling - Dubravko Marak, Microsoft MVP 

Predavanje će se održati u petak 14.5.2021. u 15 sati online putem webinara (web-streaming) na sljedećem linku:
https://connect.srce.hr/edu-it-pro
Sve zainteresirane molimo da se na predavanje prijave.

Opširnije o temi:  Kroz predavanje ćemo se dotaknuti modernih načina sigurnosnog označavanja i zaštite dokumenata, kao i naprednih mogućnosti AIP-a. Spomenut ćemo Azure Information Protection scanner, skeniranje u Cloudu, kao i kako kreirati svoj Policy, vlastite sensitivity Information types te na što obratiti pažnju i kako zaštititi svoje okruženje.
Pokazat ćemo koje su nam mogućnosti zaštite podataka nakon sto smo labelirali/označili dokumente.