Četrdeset četvrto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Najavljujemo četrdeset četvrto predavanje u ciklusu predavanja EDU IT Pro koji je namijenjen IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsoft Community Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela - Tomislav Poljak, Microsoft Hrvatska

Predavanje će se održati u petak 24.1.2020. u 14 sati u dvorani E1 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Azure Sentinel je skalabilno cloud-based SIEM rješenje iz Microsofta koje pomaže korisnicima u zaštiti infrastrukture i postaje središte prikupljanja logova iz mnogo različitih sustava. Sentinel je prikladan za prikupljanje velike količine logova iz kojih detektira sigurnosne prijetnje, minimizira nepotrebne alarme, te priprema djelatnike IT na kreiranje sigurnosnih incidenata uz praćenje, nadzor i upravljanje incidentima. Prava vrijednost Azure Sentinela su ugrađeni konektori prema mnogo vanjskih izvora informacija te izvještaji kroz koje se vrlo lako radi napredna analiza.
Kroz demo primjere iz prakse pokazat ćemo integraciju Sentinela unutar postojećeg IT sustava, praćenje logova koristeći poseban programski jezik, analizu informacija i kreiranje izvještaja te napredne načine analize sigurnosnih incidenata.

Sve zainteresirane molimo da se na predavanje prijave.

Predavanje će se moći pratiti i putem webinara (web-streaming) na sljedećem linku: https://connect.srce.hr/edu-it-pro

Možete se prijaviti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom ili kao gost.
URL za testiranje konekcije i instaliranje dodatka za Adobe.
Za podešavanje kvalitete zvuka:
Meeting > Audio Setup Wizard > slijedite upute čarobnjaka