Treće predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro je namijenjen IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Virtualizacija u malim IT sustavima - migracija iz fizičkog u virtualno okruženje - Goran Žarinac, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci

Predavanje je održano u petak 27.2.2015. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Razvoj i napredak Windows Servera i njegove Hyper-V role učinili su da svi servisi osim hypervizora na “željezu” postanu suvišni. I manje organizacije čiji su IT sustavi bez storagea i s malim brojem fizičkih poslužitelja virtualizacijom servisa značajno poboljšavaju funkcionalnost i dostupnost IT sustava.
Na ovom predavanju kroz studiju slučaja pokazan je postupak migracije IT sustava iz fizičkog u potpuno virtualizirano okruženje. Prošli smo kroz sve faze projekta od planiranja i pripreme, preko virtualizacije servera i kloniranja DC-a do rješavanja post migracijskih problema.