Četvrto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro koji je namijenjen IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Hibridni oblak na Microsoft način - Romeo Mlinar, Ekobit

Predavanje je održano u petak 20.3.2015. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Novo je doba u svijetu IT-a. Aplikacija, uređaja, a sada i podataka ima više no ikad, sve potaknuto usponom računalstva u oblaku i korištenjem usluga u oblaku. Uz te tehnologije i njihovu sveprisutnu ulogu u poslovanju, kako IT može dati nove poticaje za učinkovitost i ostvariti nove oblike vrijednosti? Microsoftov je odgovor platforma u oblaku. Uz Microsoftove tehnologije možete preobraziti podatkovni centar, te veliku, kompliciranu, heterogenu infrastrukturu kakvu imate danas možete premjestiti u oblak, bilo privatni ili javni, odnosno hibridni oblak i iskoristiti njegov bezgraničan kapacitet ispunjavajući sve uvjete. Uz tehnološke inovacije možete smanjiti troškove i složenost pohrane i umrežavanja te brže isporučivati usluge.