Deseto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro namijenjen je IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Povezivanje sustava Office 365 i AAI@EduHr: iskustvo iz prakse iz perspektive jedne ustanove - Siniša Tomić, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER)


Predavanje je održano u petak 18.12.2015. u 14:30 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Office 365 je važna usluga za studente i djelatnike visokoškolskih ustanova jer im omogućava ne samo pristup najnovijim Microsoft Office alatima, već i korištenje usluga u oblaku. Istovremeno, ako ustanova ima više tisuća korisnika, ručno otvaranja pojedinačnih korisnika, a pogotovo dodjela njihovih korisničkih imena može predstavljati veliki problem. Otvorenost platforme Office 365 za povezivanje s postojećim autorizacijskim sustavima kao što je AAI@EduHr, rješava ovaj problem bez većih problema. Jedino što je potrebno je ispravno ga podesiti. Predavanje će predstaviti koja su iskustva Fakulteta elektrotehnike i računarstva u povezivanju AAI@EduHr i Office 365, te na koji način smo sve naše studente i djelatnike uspješno unaprijedili i u Office 365 korisnike. Predavanje će opisati i nekoliko problema, ali i rješenja na koje možete naići prilikom povezivanja. Također, pokušat će se odgovoriti na pitanje ustanovama koje imaju vlastite Exchange ili druge mail poslužitelje te mogu naići na problem ako korisnici počnu koristiti Office 365 Exchange uslugu.

Predavanje se moglo pratiti i putem webinara, a snimka je dostupna ovdje.