Petnaesto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro namijenjen je IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Linux na Hyper-V - Dragan Jelčić, Meridijana IT

Predavanje je održano u petak 16.9.2016. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Linux i Microsoft. Zvuči nevjerojatno, ali nije. Iz pera doajena IT-ja na ovim prostorima Dragana Jelčića (Meridijana IT) čuli ste priču o korištenju Linux računala na Hyper-V-ju. Bili ste u prilici vidjeti na demou na što treba paziti, koji su izazovi i kako to zapravo funkcionira.
Već i u manjim informacijskim sustavima postoji opravdana potreba za više različitih serverskih operativnih sustava različitih dobavljača. Ako pri tome dodamo uobičajene zahtjeve za fleksibilnošću i skalabilnošću, Hyper-V nije ograničavajući faktor za implementaciju Linux rješenja. Sve dobrobiti Hyper-V-ja rade i na Linux distribucijama bilo lokalno ili u oblaku. Pokazano je kako radi Linux stroj na Hyper-V-ju.

Predavanje se moglo pratiti i putem webinara, a snimka je dostupna ovdje.