Devetnaesto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro namijenjen je IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Microsoft Teams - moderan način suradnje timova u Officeu 365 - Nenad Trajkovski, Crodux derivati

Predavanje je održano u petak 13.1.2017. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Drugog studenog 2016 godine, Satya Nadella, glavni direktor Microsofta u New Yorku je predstavio novi alat koji je sastavni dio Office 365 obitelji – Microsoft Teams. Microsoft Teams je proizvod koji na jednom mjestu omogućuje kolaboraciju timova komunikacijom, razmjenom dokumenata, te video i audio pozivima. Microsoft ga zove chat based workspace. Glavna karakteristika mu je da se s jednog mjesta može lako i jednostavno pristupiti drugim dijelovima Office 365 paketa, kao što su SharePoint, Outlook, Planner, OneNote, te ostalim „vanjskim“ proizvodima, kao što su Trello, Twitter, Asana, Jira, Wunderlist... Jedan od najpoznatijih konkurentnih proizvoda takve vrste je Slack, a Microsoft svoj novi proizvod zove: Slack killer. Microsoft je Teams izbacio istog dana za sve operativne sustave i uređaje (laptope, tablete, mobilne telefone za Windowse, Android i iOS). Kako radi – možete saznati na ovom predavanju.

Predavanje se moglo pratiti i putem webinara, a snimka je dostupna ovdje.