Dvadeset osmo predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro namijenjen je IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Disaster recovery for Hyper-V - Romeo Mlinar, Hattrick Sports Group Ltd

Predavanje je održano u petak 19.1.2018. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Jeste li ikad zapitali može li vaša tvrtka nastaviti rad ukoliko se dogodi katastrofa i vaši podaci nestanu? Naravno da jeste, ali jeste li poduzeli sve mjere opreza da iako se takvo nešto dogodi, možete nesmetano ili barem u najkraćem mogućem roku nastaviti s poslovanjem? Budimo realni, u nekom trenutku svima nama se dogodilo ili će se dogoditi da nam podaci, serveri, mreža ili bilo koji kritični servis budu ugroženi ili da ostanemo bez njega. Windows Server 2016 nudi nam pregršt alata i mogućnosti kako bi mogli spriječiti da nam se gore navedeno ne dogodi, te da što brže vratimo sustav na pravi put. Na koji način to možemo spriječiti? Kroz Windows Server Backup, visoku dostupnost, Hyper-V Repliku ili nešto drugo! Ovo predavanje će vas provesti kroz najvažnije postupke postavljanja Hyper-V infrastrukture kako bi spriječili katastrofu.

Predavanje se moglo pratiti i putem webinara, a snimka je dostupna ovdje.