50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Trideset četvrto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro namijenjen je IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • SUWOGU - Single-user Write-only Git Use - Predrag Gjuro Kladarić, Filozofski fakultet u Zagrebu

Predavanje je održano u petak 19.10.2018. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Cilj je ovog predavanja da slušateljima objasni (samo) nužni minimum minimuma pojmova iz git svijeta i da ih osposobi da odmah nakon predavanja samostalno koriste git u onom minimalnom opsegu koji je potreban da taman repliciraju "Send to compressed (zipped) folder" funkcionalnost, plus mogućnost da "o istom trošku" imaju i manje-više trenutne i besplatne kopije mnogih verzija vlastitih projekata negdje u oblaku. Predavač obećava da neće pričati gotovo ništa više od toga, jer je i ovo taman dovoljno komplicirano. Ostalo ćete naučiti sami, kasnije, kad i ako vam bude trebalo, ali svakako nakon što se počnete osjećati sigurno u ovoj osnovnoj funkcionalnosti, jer će onda sve ići lakše.

Bit će prikazana minimalna funkcionalnost git-a iz komandne linije te iz Visual Studio i Visual Studio Code razvojnih okruženja. Predavač će pokazati korištenje git-a upotrebom Microsoftovih razvojnih alata zato što je u njima spretan, ali se očekuje da će sve to raditi na vrlo sličan način u svakom razvojnom alatu koji ima "git ekstenziju". U krajnjem slučaju, uvijek i svagdje se sve za git može napraviti i iz komandne linije.

Predavanje se moglo pratiti i putem webinara, a snimka je dostupna ovdje.