Trideset deveto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro namijenjen je IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Software is eating the world, and you need to feed beast - Luka Gospodnetić, PKE sistemi d.o.o.

Predavanje je održano u petak 26.4.2019. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: U ovom svijetu koji iz dana u dan sve više postaje kontroliran i upravljan softverom, gdje većina tvrtki postaju "softverske" tvrtke, uloga developera postaje bitnija nego ikad do sada. Taj softver ima potencijal da utječe na ljude u stvarnim životnim scenarijima, stvarajući poslove lakšim ili složenijim. U sklopu ovog predavanja pozabavit ćemo se ovom zanimljivom temom kako smo došli do toga da je softver zapravo "pojeo" svijet i kako tu "zvijer" moramo hraniti sve više i više da bi zadovoljili apetite, kako utječe na tvrtke te kako se svijet borio sa napretkom kroz povijest. Zvuči interesantno? Dođite na ovo netehničko predavanje i vidite kako softver i developeri utječu na svijet, što iz toga možemo zaključiti te unaprijediti proces razvoja softvera!

Predavanje se moglo pratiti i putem webinara, a snimka je dostupna ovdje.