Četrdeseto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Ciklus predavanja EDU IT Pro namijenjen je IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Zašto je bolje biti odličan sistem-administrator ili programer, više nego dobar - Darko Čokor, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

Predavanje je održano u petak 17.5.2019. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Danas je popularno zanimanje životnoga trenera, engleski: "life coach". Tema predavanja nije život, nego posao.
Ne mislim da je potrebno ili dovoljno promijeniti stav prema svom poslu i odmah će sve postati divno i krasno. Ima ljudi koji su iznadprosječno sposobni, koji izvrsno rade savršen posao. Jedino što im treba da bi bili sretni (s poslom) je - da rade posao koji vole ili zavole, bez obzira kakav je. I u svemu vide izazov.
Svatko tko dođe na predavanje je zasigurno odličan u tome što radi, iako ne radi baš posao iz snova. To ne znači da mu ne može biti - Odličan!

Uz odgovor na pitanje zašto postati odličan (P|SA), navode se osnovni elementi kako to postati.
Predavanje je univerzalno u pogledu operacijskih sustava i programskih jezika, podrazumijeva se da primjeri programskoga kôda moraju biti dani u nekom konkretnom (skriptnom) jeziku.

Predavanje se moglo pratiti i putem webinara, a snimka je dostupna ovdje.