Obrazovni programi za IT-specijaliste

Prvo održavanje druge razine programa edu4IT Sistemski administrator 2

Druga razina programa obrazovanja edu4IT Sistemski administrator 2 počinje 2. 3. 2020. godine održavanjem uvodne radionice.

 • Uvodna radionica za područje Windows održat će se u ponedjeljak, 2. 3. 2020. godine u 14:00 sati u učionici Srce-B (J. Marohnića 5)
  Raspored područja Windows.
   
 • Uvodna radionica za područje Linux održat će se u utorak, 3.3.2020. u 14:00 sati u učionici Srce-B (J. Marohnića 5)
  Raspored područja Linux.

Prijave su u tijeku.
Više informacija o programu obrazovanja edu4IT Sistemski administrator 2 dostupne su na ovoj poveznici.

Obrazovni programi za IT-specijaliste uključuju održavanje specijalističkih tečajeva, seminara i radionica iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija svima koji žele steći znanja i vještine iz područja računalno-komunikacijske infrastrukture.

Od programa obrazovanja izdvajamo:

 • obrazovni program za IT-specijaliste edu4IT, namijenjen prvenstveno IT-djelatnicima u obrazovnim i znanstveno-istraživačkim ustanovama iz sustava visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, ali i svim zainteresiranim polaznicima koji žele svladati sistemsku administaciju operacijskih sustava Windows i Linux (distribucija Debian).
 • Linux akademiju, namijenjenu svima koji žele profesionalno koristiti besplatni operacijski sustav Linux (distribucija CentOS).

Izdvajamo i seminare, koji su namijenjeni  prvenstveno sistemskim inženjerima, ali i svim zainteresiranim IT-specijalistima. Seminari obrađuju aktualne teme iz prakse i omogućavaju razmjenu znanja i iskustva kako iskusnih IT-specijalista tako i početnika.

Osim obrazovnih aktivnosti za IT-specijaliste naročito sistemske inženjere održavamo portal sistemac.srce.hr koji sadrži informacije i novosti vezane uz računalno-komunikacijsku infrastrukturu i upravljanje sustavima.

   

  Europska komisija je kroz koaliciju The Digital Skills and Jobs Coalition prepoznala program edu4IT kao vrijednu inicijativu u području unaprjeđenja kompetencija ICT profesionalaca. Više...