Najčešće postavljana pitanja

Na ovom web-mjestu nalaze se najčešće postavljana pitanja vezana uz provođenje programa obrazovanja i certificiranja za IT-specijaliste - razina sistemski administrator 1.

Popis pitanja i odgovora redovito će se nadopunjavati.

P: Koliko traje program obrazovanja za IT-specijaliste - razina Sistemski administrator 1?

O: Čitav program obrazovanja traje 11 tjedana. Detaljni rasporedi aktivnosti po određenom području (Windows ili Linux) trenutačno nije dostupan.

 

P: Koliko traje program obrazovanja za IT-specijaliste - razina Sistemski administrator 2?

O: Čitav program obrazovanja traje 22 tjedna. Detaljni rasporedi aktivnosti po određenom području (Windows ili Linux) dostupni su na ovim poveznicima:

 

P: Mogu li se na ovaj program prijaviti osobe koje nisu dio akademske i istraživačke zajednice?

O: Da. Iako je ovaj program prvenstveno namijenjen IT-djelatnicima na ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, pohađati ga mogu i svi drugi zainteresirani polaznici.

 

P: Koja su predznanja i preduvjeti potrebni za pohađanje razine Sistemski administrator 1?

O: Potrebno predznanje za prvu razinu programa je osnovno poznavanje rada na računalu i operacijskim sustavima Windows i Linux (korisnička razina). Dodatno, iako su svi nastavni materijali na hrvatskom jeziku, preporučljivo je i osnovno poznavanje engleskog jezika (razumijevanje tehničkih članaka i uputa).
Osim navedenih predznanja za praćenje svih predviđenih elemenata programa polaznici trebaju imati na raspolaganju računalo s pristupom Internetu.

 

P: Koja su predznanja i preduvjeti potrebni za pohađanje razine Sistemski administrator 2?

O: Potrebno predznanje za drugu razinu programa je poznavanje osnove administracije operacijskih sustava Windows i Linux, a za tečajeve iz područja lokalnih računalnih mreža potrebno je poznavanje osnovnih pojmova vezanih uz informacijsko-komunikacijsku tehnologiju). Dodatno, iako su svi nastavni materijali na hrvatskom jeziku, preporučljivo je i osnovno poznavanje engleskog jezika (razumijevanje tehničkih članaka i uputa).
Osim navedenih predznanja za praćenje svih predviđenih elemenata programa polaznici trebaju imati na raspolaganju računalo s pristupom Internetu.

 

P: Gdje se održava praktični dio nastave?

O: Praktični dio nastave (vježbe) održavat će se u učionicama Srca (Josipa Marohnića 5). Upute za dolazak do Srca možete pronaći na ovoj poveznici

 

P: Gdje će se održavati ispiti i koliko će trajati?

O: Ispiti će se održavati u učionici Srca pod nadzorom ispitivača i trajati će 60 minuta. Ispit se sastoji od 50 pitanja, a uvjet za prolaz je 70% točno riješenih zadataka (35 od 50 zadataka). 

 

P: Gdje mogu pronaći cjenik programa i pojedinih elemenata programa Sistemski administrator 1?

O: Cjenik je moguće pronaći na ovoj web-stranici.

 

P: Gdje mogu pronaći cjenik programa i pojedinih elemenata programa Sistemski administrator 2?

O: Cjenik je moguće pronaći na ovoj web-stranici.

Imate pitanje?

Upišite ga u obrazac. Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

E-mail adresa*:


 

Pitanje*: