Osnovni tečajevi

VAŽNO!

Poštovani polaznici,

od 19. lipnja 2020. ponovno smo započeli s održavanjem tečajeva u učionicama, no za sada u smanjenom obimu.

Prilikom održavanja tečajeva osigurat ćemo pridržavanje svih općih epidemioloških mjera te aktualnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prijava na tečajeve obavlja se putem sustava za prijavljivanje na tečajeve. Termine tečajeva u lipnju i srpnju možete pogledati na rasporedu tečajeva.

U slučaju bilo kakvih pitanja na raspolaganju smo vam putem adrese edu [at] srce.hr.

Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svima zainteresiranima za stjecanje osnovnih znanja o uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologija.tečaj u učionici

Tečajevi su podijeljeni u nekoliko skupina:

  • tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta
  • tečajevi o web-tehnologijama, izradi web-stranica i web-sjedišta
  • drugi tečajevi (uvodni tečajevi o Linuxu, tečajevi o bazama podataka, i dr.)
  • jednodnevne radionice.

Osnovni se tečajevi održavaju u učionicama (prema rasporedu), ali i u online obliku (putem sustava za e-učenje).

TEČAJEVI U UČIONICAMA

Tečajevi u učionicama održavaju se u nastavnim skupinama do dvanaest polaznika, a svaki polaznik dobiva popratne nastavne materijale i na kraju tečaja, potvrdu o odslušanom tečaju. Tečajevi se održavaju u suvremeno opremljenim učionicama u Srcu (Josipa Marohnića 5, Zagreb).

Srce u ponudi ima i jednodnevne besplatne radionice, posebno namijenjene studentima i drugim članovima akademske zajednice (nastavnike i djelatnike visokih učilišta te javnih i znanstvenih instituta). Radionice traju pet školskih sati, a na njima se polaznici mogu upoznati s mogućnostima alata iz programskog paketa MS Office, te s multimedijskim alatima (GIMP, Inkscape i Audacity).

ONLINE TEČAJEVI

Online tečajevi omogućavaju polazniku da samostalno odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju. Polaznik može započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji mu odgovara s obzirom na to da su online tečajevi Srca nementorirani.

Nakon završenog online tečaja, omogućeno je automatsko izdavanje potvrde, koju polaznik može preuzeti na svoje računalo i ispisati. Potvrde o završenom online tečaju izdaju se isključivo za tečajeve koji su pregledani u potpunosti (prema evidenciji sustava za e-učenje).