Osnovni tečajevi

Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svima zainteresiranima za stjecanje osnovnih znanja o uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Tečajevi su podijeljeni u nekoliko skupina:

  • tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta
  • tečajevi o web-tehnologijama, izradi web-stranica i web-sjedišta
  • drugi tečajevi (uvodni tečajevi o Linuxu, tečajevi o bazama podataka, i dr.)
  • jednodnevne radionice.

Osnovni se tečajevi održavaju u učionicama (prema rasporedu), ali i u online obliku (putem sustava za e-učenje).

Tečajevi u učionicama održavaju se u nastavnim skupinama do dvanaest polaznika, a svaki polaznik dobiva popratne nastavne materijale i na kraju tečaja, potvrdu o odslušanom tečaju. Tečajevi se održavaju u suvremeno opremljenim učionicama u Srcu (Josipa Marohnića 5, Zagreb).

Srce u ponudi ima i jednodnevne besplatne radionice, posebno namijenjene studentima i drugim članovima akademske zajednice (nastavnike i djelatnike visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta). Radionice traju pet školskih sati, a na njima se polaznici mogu upoznati s mogućnostima alata iz programskog paketa MS Office, te s multimedijskim alatima (GIMP, Inkscape i Audacity).

Online tečajevi omogućavaju polazniku da samostalno odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju. Polaznik može započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji mu odgovara s obzirom na to da su online tečajevi Srca nementorirani.

Nakon završenog online tečaja, za većinu tečajeva omogućeno je automatsko izdavanje potvrde, koju polaznik može preuzeti na svoje računalo i ispisati. Za preostale tečajeve, polaznici mogu zatražiti izdavanje potvrde slanjem zahtjeva na adresu edu [at] srce.hr. Potvrde o završenom online tečaju izdaju se isključivo za tečajeve koji su pregledani u potpunosti (prema evidenciji sustava za e-učenje). Potvrde o završenom online tečaju ne izdaju se za tečajeve iz kategorije "kratki tečajevi - prezentacije".

Cjelovit popis tečajeva dostupan je ovdje.

U okviru obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja 2018. održan je webinar pod nazivom "Učenje uz online tečajeve Srca". Snimka webinara dostupna je putem ove poveznice.