Osnovni tečajevi

Poštovani polaznici,

s obzirom na aktualnu epidemiološku situciju, umjesto tečajeva u učionicama Srce vam nudi tečajeve u online okruženju, putem sustava za webinare. Trenutačno je dostupan raspored tečajeva do kraja siječnja 2021. Prijave na tečajeve obavljaju se putem sustava za prijavu na tečajeve Srca.

Pohađanje navedenih tečajeva uz vodstvo predavača naplaćuje se prema cjeniku tečajeva. Jednodnevne radionice namijenjene članovima akademske zajednice i dalje su besplatne.

Sve polaznike zainteresirane za samostalno učenje podsjećamo da Srce putem sustava za e-učenje Tečajeva Srca nudi više od 20 online tečajeva. Tečajevi su besplatni i intuitivni za korištenje te omogućuju odabir vremena, mjesta i tempa učenja.

Za primanje obavijesti elektroničkom poštom možete se predbilježiti putem stranice Puls Srca.

Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svima zainteresiranima za stjecanje osnovnih znanja o uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologija.tečaj u učionici

 

Tečajevi su podijeljeni u nekoliko skupina:

  • tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta
  • tečajevi o web-tehnologijama, izradi web-stranica i web-sjedišta
  • drugi tečajevi (uvodni tečajevi o Linuxu, tečajevi o bazama podataka, i dr.)
  • jednodnevne radionice.

Osnovni se tečajevi održavaju u učionicama ili uživo putem sustava za webinare (prema rasporedu tečajeva). Polaznicima su na raspolaganju i besplatni online tečajevi, namijenjeni samostalnom učenju, dostupni putem sustava za e-učenje).

TEČAJEVI UZ VODSTVO PREDAVAČA

Tečajevi uz vodstvo predavača održavaju se u nastavnim skupinama do dvanaest polaznika, uživo u učionici ili online, putem sustava za webinare. Svaki polaznik koji odsluša tečaj u skladu s uvjetima određenima Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, na kraju tečaja dobiva potvrdu o odslušanom tečaju.

Srce u ponudi ima i jednodnevne besplatne radionice, posebno namijenjene studentima i drugim članovima akademske zajednice (nastavnike i djelatnike visokih učilišta te javnih i znanstvenih instituta). Radionice traju pet školskih sati, a na njima se polaznici mogu upoznati s mogućnostima alata iz programskog paketa MS Office, te s multimedijskim alatima (GIMP, Inkscape i Audacity).

ONLINE TEČAJEVI

Online tečajevi namijenjeni su samostalnom učenju te stoga omogućavaju polazniku da samostalno odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju. Polaznik može započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz sadržaj tempom koji mu odgovara.

Nakon završenog online tečaja, omogućeno je automatsko izdavanje potvrde, koju polaznik može preuzeti na svoje računalo i ispisati. Potvrde o završenom online tečaju izdaju se isključivo za tečajeve koji su pregledani u potpunosti (prema evidenciji sustava za e-učenje).