Upute za prijavu

Na osnovne tečajeve Srca (u učionici i online) mogu se prijaviti svi zainteresirani polaznici. U nastavku se nalaze detaljne upute za prijavu na učioničke tečajeve za članove akademske zajednice (studenti, nastavnici te djelatnici visokih učilišta te javnih i znanstvenih instituta) i za ostale građane, upute za prijavu na online tečajeve i upute za plaćanje.

Upute za prijavu na učioničke tečajeve - članovi akademske zajednice

Pohađanje tečajeva za polaznike koji su članovi akademske zajednice prijavljuje se putem sustava za prijavu na tečajeve. Preduvjet za uporabu sustava i ostvarivanje niže cijene tečaja je posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Pravo na dobivanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr imaju svi studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta te javnih i znanstvenih instituta. Elektronički identitet pojedincu dodjeljuje isključivo matična ustanova, a podaci o osobama koje su na pojedinim ustanovama zadužene za dodjeljivanje elektroničkih identiteta, nalaze se ovdje. Za sve dodatne informacije u vezi tečajeva možete nam se obratiti elektroničkom poštom na adresu edu [at] srce.hr, telefonom na broj 01 616 5165 ili osobnim dolaskom na helpdesk Srca. Prilikom kontakta u vezi prijave na tečajeve, molimo da nam dostavite ove podatke: ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i broj telefona.

Nakon primitka prijave za pohađanje tečaja, Srce će polazniku dostaviti potvrdu prijave i rezervacije mjesta na tečaju te upute i sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja. Plaćanje pohađanja tečaja potrebno je izvršiti do roka navedenog u uputama, a uobičajeni rok za plaćanje je dva radna dana prije početka tečaja.

Upute za prijavu na učioničke tečajeve - građani

Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice na tečajeve se mogu samostalno prijavljivati putem sustava za prijavu na tečajeve, no prethodno je potrebno zatražiti otvaranje lokalnog korisničkog računa (putem web-obrasca). Lokalni korisnički račun mogu koristiti polaznici koji ne posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr te polaznici koji posjeduju identitet u sustavu AAI@EduHr, ali izvan sustava znanosti i visokog obrazovanja (na primjer, djelatnici srednjih škola). Za sve dodatne informacije u vezi tečajeva možete nam se obratiti elektroničkom poštom na adresu edu [at] srce.hr, telefonom na broj 01 616 5165 ili osobnim dolaskom na helpdesk Srca. Prilikom kontakta u vezi prijave na tečajeve, molimo da nam dostavite ove podatke: ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i broj telefona.

Nakon primitka prijave za pohađanje tečaja, Srce će polazniku dostaviti potvrdu prijave i rezervacije mjesta na tečaju te upute i sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja. Plaćanje pohađanja tečaja potrebno je izvršiti do roka navedenog u uputama, a uobičajeni rok za plaćanje je dva radna dana prije početka tečaja.

Upute za prijavu na online tečajeve

Pravo pohađanja online tečajeva imaju svi zainteresirani polaznici. Prijava na online tečajeve obavlja se putem sustava za e-učenje uporabom elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr ili putem lokalnog korisničkog računa.

Da biste mogli koristiti sustav za e-učenje, potrebno je registrirati se.

Pristup online tečajevima besplatan je za sve skupine polaznika.

 

Članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta te javnih i znanstvenih instituta) u sustav za e-učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prilikom prve prijave, korisnici sustava AAI@EduHr će se automatski registrirati.

Za pomoć prilikom prijave putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, pogledajte video upute.

 

Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice, u sustav za e-učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem lokalnog korisničkog računa. Prije prve prijave na tečaj, ovi će korisnici trebati ispuniti online obrazac za registraciju. Polaznici koji su korisnici sustava e-Građani u sustav za e-učenje mogu se jednostavo i brzo prijaviti odabirom poveznice Prijava putem NIAS-a.

Za pomoć prilikom prijave putem lokalnog korisničkog računa, pogledajte video upute.

Upute za plaćanje

Nakon prijave, polaznicima se elektroničkom poštom šalje potvrda o prijavi na tečaj i upute s podacima za plaćanje.

Račun se izdaje na ime fizičke ili pravne osobe koja je stvarno izvršila plaćanje i šalje na adresu stanovanja (ako se radi o fizičkoj osobi) ili sjedišta (ako se radi o pravnoj osobi).

Ako tečaj plaća pravna osoba i potrebna Vam je računovodstvena ponuda, molimo da nam to napomenete prilikom prijave.

Uplatu je moguće izvršiti i gotovinom u računovodstvu Srca radnim danom od 9:00 do 13:00 sati. Prilikom dolaska u Srce javite se na porti Srca pa će Vas dežurna osoba uputiti do blagajne. Prilikom plaćanja gotovinom u računovodstvu Srca zatražit će Vas poziv na broj i svrhu uplate (i Vaše osobne podatke) pa molimo da ih imate uz sebe.

Obročno plaćanje nije moguće.