Upute za prijavu

Na osnovne tečajeve Srca (u učionici i online) mogu se prijaviti svi zainteresirani polaznici. U nastavku se nalaze detaljne upute za prijavu na učioničke tečajeve za članove akademske zajednice (studenti, nastavnici te djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih insituta) i za ostale građane, upute za prijavu na online tečajeve i upute za plaćanje.

Upute za prijavu na učioničke tečajeve - članovi akademske zajednice

Pohađanje tečajeva za polaznike koji su članovi akademske zajednice prijavljuje se putem sustava za prijavu na tečajeve. Preduvjet za uporabu sustava je posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Pravo na dobivanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr imaju svi studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta. Elektroničke identitete dodjeljuje isključivo matična ustanova, a podaci o osobama koje su na pojedinim ustanovama zadužene za dodjeljivanje elektroničkih identiteta, nalaze se ovdje.

U iznimnim slučajevima pohađanje tečajeva može se prijaviti i putem elektroničke pošte na adresu edu@srce.hr, telefonom na broj 01 616 5165 ili osobnim dolaskom na helpdesk Srca. Polaznici koji su članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i javnih instituta) tečajeve pohađaju po posebno povoljnim cijenama, a dio je tečajeva za njih besplatan.

Upute za prijavu na učioničke tečajeve - građani

Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice na tečajeve se mogu samostalno prijavljivati putem sustava za prijavu na tečajeve, no prethodno je potrebno zatražiti otvaranje lokalnog korisničkog računa (putem web-obrasca). Lokalni korisnički račun mogu koristiti polaznici koji ne posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr te polaznici koji posjeduju identitet u sustavu AAI@EduHr, ali izvan sustava znanosti i visokog obrazovanja (na primjer, djelatnici srednjih škola).

Za polaznike koji nisu članovi akademske zajednice moguće je i prijavljivanje na tečajeve putem elektroničke pošte na adresu edu@srce.hr. Nakon primitka prijave za pohađanje tečaja, Srce će polazniku dostaviti potvrdu prijave i rezervacije mjesta na tečaju, te upute i sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja. Plaćanje pohađanja tečaja potrebno je izvršiti do roka navedenog u uputama, a uobičajeni rok za plaćanje je dva radna dana prije početka tečaja.

Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice tečajeve pohađaju prema redovnim cijenama, dok nezaposlene osobe mogu ostvariti popust od 30% temeljem potvrde izdane od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Upute za prijavu na online tečajeve

Pravo pohađanja online tečajeva imaju svi zainteresirani polaznici. Prijava na online tečajeve obavlja se putem sustava za udaljeno učenje uporabom elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr ili putem lokalnog korisničkog računa.

Da biste mogli koristiti sustav za udaljeno učenje, potrebno je registrirati se.

Pristup online tečajevima besplatan je za sve skupine polaznika.

 

Članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) u sustav za udaljeno učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prilikom prve prijave, korisnici sustava AAI@EduHr će se automatski registrirati.

Za pomoć prilikom prijave putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, pogledajte video upute.

 

Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice, u sustav za udaljeno učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem lokalnog korisničkog računa. Prije prve prijave na tečaj, ovi će korisnici trebati ispuniti online obrazac za registraciju.

Za pomoć prilikom prijave putem lokalnog korisničkog računa, pogledajte video upute.

Upute za plaćanje

Nakon prijave, polaznicima se elektroničkom poštom šalje potvrda o prijavi na tečaj i upute s podacima za plaćanje.

Plaćanje se obavlja na IBAN Srca općom uplatnicom ili Internet bankarstvom, no moguće su i uplate u računovodstvu Srca gotovinom. Obročno plaćanje nije moguće.

Uplate u računovodstvu Srca primaju se radnim danom od 9 do 12 i od 13 do 15 sati.