Srce i otvoreno obrazovanje

Otvoreno obrazovanje prvenstveno se odnosi na ukidanje prepreka obrazovanju koje postaje dostupno svakome, svugdje i u trenutku kada je nekom potrebno. Otvoreno obrazovanje omogućava besplatno korištenje, preradu i dijeljenje obrazovnih materijala i podataka. Osim toga pridonosi i kulturološkim promjenama kao što je izlazak iz okvira tradicionalnog obrazovanja, odnosno uloga nastavnik–student i okreće se prema ulogama mentor-učenik. Ujedno otvoreno obrazovanje može znatno utjecati i pridonijeti procesu transformacije obrazovnog sustava koji se dešava na globalnoj razini.

Srce već niz godina aktivno potiče i podržava načela otvorenog pristupa, a donošenjem dokumenta „Politika otvorenog pristupa Srca“ (PDF, 859 KB) 2014. godine započelo je sustavno objavljivanje rezultata Srca javnosti u otvorenom pristupu.

Na ovom portalu pronaći ćete online tečajeve, priručnike i druge obrazovne materijale kao i ostale sadržaje koji su rezultat rada zaposlenika Srca i koji su dostupni svima na korištenje.

Online tečajevi Srca

Priručnici Srca

Ostali obrazovni sadržaji