6. moodlemoot Hrvatska - najava

Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce) ove godine organizira šesti MoodleMoot Hrvatska. MoodleMoot je godišnje okupljanje moodlera, odnosno svih koji se bave sustavom Moodle (alat za e-učenje) ili su zainteresirani za njega.

MoodleMoot Hrvatska 2016. održat će se u petak, 10. lipnja 2016. u 10 sati u Sveučilišnom računskom centru (Srce), Josipa Marohnića 5.

Cilj događanja je razmjena iskustava, suradnja te stvaranje regionalne mreže korisnika povezanih sa sustavom Moodle u interaktivnu suradničku mrežu, a ove godine, uz Srce, suorganizator je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Europska unija je u svojim dokumentima, posebice kroz Opening up Education Initiative, europski program poticaja visoke kvalitete, inovativnih načina poučavanja i učenja pomoću novih tehnologija i digitalnih sadržaja te kroz strateški okvir za obrazovanje i osposobljavanje 2020 definirala primjenu ICT i tehnologije e-učenja u obrazovanju kao jedan od prioriteta. Stoga je itekako važno osigurati nastavnicima tehnologije i alate e-učenja kao i pružiti im sustavnu podršku pri njihovom integraciju u obrazovni proces.

Uz zanimljive prezentacije autora iz Hrvatske i regije na teme ovogodišnjeg MoodleMoota, sudionici će moći čuti i pozvane predavače:

  • Domi Sinclair, University College London, koja će putem sustava za webinare održati predavanje na temu Digital Learning Landscape: How we use Moodle and more to support teaching and learning
  • Lidiju Kralj, OŠ Veliki Bukovec, Hrvatska, s predavanjem na temu: Cjelovita kurikularna reforma i uporaba IKT
  • izr. prof. dr. Viktoriju Florijančić, Fakulteta za management, Univerza na Primorskem, Slovenija, koja će putem sustava za webinare održati predavanje: Magičnih 12 godina sa Moodlom.

Događanja i konferencije Moodlemoot organiziraju se diljem svijeta, a organizacijom ovog događanja Hrvatska želi biti aktivan član globalne Moodle zajednice.

Sustav Moodle važan je i sve prisutniji alat za e-učenje te je trenutno najraširenije rješenje za e-učenje i održavanje nastave na daljinu, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Moodle je LMS, (engl. Learning Management System), odnosno sustav za upravljanje obrazovnim sadržajem i pomoćnim alatima, a izgrađen je na platformi otvorenog koda (engl. Open Source).

Program ovogodišnjeg MoodleMoota možete naći i na web stranicama: www.srce.unizg.hr/moodlemoot-2016.

Izdvojene najnovije vijesti

20. rujna 2019.

I ove godine će se godine, od 30. rujna do 6. listopada, cijela Hrvatska udružiti u obilježavanju nacionalne kampanje pod nazivom Tjedan cjeloživotnog učenja. Riječ je o obrazovnoj kampanji kojom se građanima prenosi poruka o važnosti obrazovanja... Više

17. rujna 2019.

Projekt National Initiatives for Open Science in Europe (NI4OS-Europe) započeo je 1. rujna 2019. u sklopu Obzor 2020 (Horizon 2020) programa Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014. - 2020. godine.

17. rujna 2019.

Pozivamo vas na predavanje „Microsoft Teams - što se promijenilo unutar Teamsa i zašto baš Teams?“ u petak 20. 9. 2019. u 14:00 sati u dvorani E2 u Sveučilišnom računskom centru, Marohnićeva 5.

Izdvojena događanja

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.