6. moodlemoot Hrvatska - najava

Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce) ove godine organizira šesti MoodleMoot Hrvatska. MoodleMoot je godišnje okupljanje moodlera, odnosno svih koji se bave sustavom Moodle (alat za e-učenje) ili su zainteresirani za njega.

MoodleMoot Hrvatska 2016. održat će se u petak, 10. lipnja 2016. u 10 sati u Sveučilišnom računskom centru (Srce), Josipa Marohnića 5.

Cilj događanja je razmjena iskustava, suradnja te stvaranje regionalne mreže korisnika povezanih sa sustavom Moodle u interaktivnu suradničku mrežu, a ove godine, uz Srce, suorganizator je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Europska unija je u svojim dokumentima, posebice kroz Opening up Education Initiative, europski program poticaja visoke kvalitete, inovativnih načina poučavanja i učenja pomoću novih tehnologija i digitalnih sadržaja te kroz strateški okvir za obrazovanje i osposobljavanje 2020 definirala primjenu ICT i tehnologije e-učenja u obrazovanju kao jedan od prioriteta. Stoga je itekako važno osigurati nastavnicima tehnologije i alate e-učenja kao i pružiti im sustavnu podršku pri njihovom integraciju u obrazovni proces.

Uz zanimljive prezentacije autora iz Hrvatske i regije na teme ovogodišnjeg MoodleMoota, sudionici će moći čuti i pozvane predavače:

  • Domi Sinclair, University College London, koja će putem sustava za webinare održati predavanje na temu Digital Learning Landscape: How we use Moodle and more to support teaching and learning
  • Lidiju Kralj, OŠ Veliki Bukovec, Hrvatska, s predavanjem na temu: Cjelovita kurikularna reforma i uporaba IKT
  • izr. prof. dr. Viktoriju Florijančić, Fakulteta za management, Univerza na Primorskem, Slovenija, koja će putem sustava za webinare održati predavanje: Magičnih 12 godina sa Moodlom.

Događanja i konferencije Moodlemoot organiziraju se diljem svijeta, a organizacijom ovog događanja Hrvatska želi biti aktivan član globalne Moodle zajednice.

Sustav Moodle važan je i sve prisutniji alat za e-učenje te je trenutno najraširenije rješenje za e-učenje i održavanje nastave na daljinu, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Moodle je LMS, (engl. Learning Management System), odnosno sustav za upravljanje obrazovnim sadržajem i pomoćnim alatima, a izgrađen je na platformi otvorenog koda (engl. Open Source).

Program ovogodišnjeg MoodleMoota možete naći i na web stranicama: www.srce.unizg.hr/moodlemoot-2016.

Izdvojene najnovije vijesti

20. siječnja 2020.

Pozivamo vas na predavanje „Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela“ u petak 24. 1. 2020. u 14:00 sati u dvorani E1 u Sveučilišnom računskom centru, Marohnićeva 5.

17. siječnja 2020.

Pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima, Sandra Kučina Softić obranila je 16. siječnja 2020. godine doktorsku disertaciju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

2. siječnja 2020.

Upravno vijeće Srca usvojilo je Plan rada Srca za 2020. godinu na svojoj 4. sjednici koja je održana 9. prosinca 2019. godine.

Izdvojena događanja

sij 24

„Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela“

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku.