Mjesec eduroama™

(Zagreb, 17. travnja 2016.) Sveučilišni računski centar je u okviru aktivnosti vezanih uz popularizaciju i promociju usluge eduroam™ organizirao od 11. travnja do 11. svibnja 2016. događanje pod nazivom Mjesec eduroama™.

Kroz niz aktivnosti informirali smo korisnike iz akademske zajednice, studente, nastavnike, zaposlenike visokih učilišta i instituta u Hrvatskoj o samoj usluzi eduroam i njenim mogućnostima. Kratkim obrazovnim filmovima i pojačanim obimom promotivnih aktivnosti na Internetu i društvenim mrežama nastojali smo dodatno približiti uslugu eduroam™ krajnjim korisnicima. Predavanja o usluzi održana su u Zagrebu, Zadru, Splitu i Osijeku.

U vrijeme trajanja događanja, od 11. travnja do 11. svibnja 2016. po drugi smo put provodili i mjerenje broja korisnika koji su započeli koristiti uslugu eduroam koristeći pri tome za početnu konfiguraciju svog uređaja naš sustav eduroam installer. Sustav eduroam installer dostupan je na internetskim stranicama na adresi http://installer.eduroam.hr, a njegova prednost je u tome što omogućuje pouzdano, jednostavno i sigurno konfiguriranje korisničkih uređaja.

Na završnoj svečanosti Mjeseca eduroama, koja će se održati u sklopu Dana e-infrastrukture 23. svibnja 2016. u Srcu, ravnatelj dr. sc. Zoran Bekić dodijelit će plakete ustanovama koje su prema rezultatima mjerenja imale najveći postotak novih korisnika u odnosu na ukupan broj korisnika s AAI@EduHr elektroničkim identitetom u imeniku ustanove.

Prema konačnim rezultatima mjerenja najveći postotak novih korisnika postigli su:

  • Klinički bolnički centar u Osijeku - kategorija malih matičnih ustanova (do 100 identiteta u imeniku)
  • Sveučilište u Zagrebu Metalurški fakultet - kategorija srednjih matičnih ustanova (do 1000 identiteta u imeniku)
  • Sveučilište u Zagrebu Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet - kategorija velikih matičnih ustanova (iznad 1000 identiteta u imeniku).

Podaci o dobitnicima i detalji o događanju Mjesec eduroama nalaze se na www.eduroam.hr/eduroam-mjesec/.

eduroam™ je globalni sustav koji korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup Internetu (najčešće bežičnim putem) s računala ili pametnog telefona na mnogim lokacijama širom Hrvatske i svijeta uporabom jedinstvenog elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Više informacija o eduroamu i karte s označenim lokacijama na kojima je dostupna usluga eduroam u Hrvatskoj i svijetu dostupne su na www.eduroam.hr.

Izdvojene najnovije vijesti

17. rujna 2019.

Projekt National Initiatives for Open Science in Europe (NI4OS-Europe) započeo je 1. rujna 2019. u sklopu Obzor 2020 (Horizon 2020) programa Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014. - 2020. godine.

17. rujna 2019.

Pozivamo vas na predavanje „Microsoft Teams - što se promijenilo unutar Teamsa i zašto baš Teams?“ u petak 20. 9. 2019. u 14:00 sati u dvorani E2 u Sveučilišnom računskom centru, Marohnićeva 5.

11. rujna 2019.

U ponedjeljak, 9. 9. 2019., u Srcu je održana prva radionica "Priprema i objava digitalnog objekta Obrazovni sadržaji u Dabru". Obrazovni sadržaji najnoviji je digitalni objekt implementiran u sustav.

Izdvojena događanja

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 19

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 19. 9.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.