Sekundarna lokacija CIX-a - poziv za novinare

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom službenog početka rada sekundarne lokacije CIX-a.

Konferencija za novinare održat će se u utorak, 14. lipnja 2016. godine  u 13 sati, na 2. katu zgrade Srca, Josipa Marohnića 5.

Sekundarna lokacija nacionalnog čvorišta za razmjenu internetskog prometa (CIX) puštena je u rad 1. lipnja 2016. godine. Infrastruktura CIX-a ovime je iz infrastrukture jedne lokacije prerasla u distribuiranu, na dvije lokacije u Zagrebu: CIX1 na lokaciji podatkovnog centra Srce i CIX2 na lokaciji podatkovnog centra Altus IT.

O značaju ovog iskoraka, kao i ostalim novostima vezanim uz CIX, na konferenciji za novinare govorit će:

  • Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca
  • Mario Klobučar, predstojnik Sektora za mrežne i komunikacijske sustave Srca.

Izdvojene najnovije vijesti

11. rujna 2019.

U ponedjeljak, 9. 9. 2019., u Srcu je održana prva radionica "Priprema i objava digitalnog objekta Obrazovni sadržaji u Dabru". Obrazovni sadržaji najnoviji je digitalni objekt implementiran u sustav.

9. rujna 2019.

Za novu akademsku godinu 2019./2020. Srce je pripremilo novu inačicu MerlinMobile aplikacije koja je sada dostupna u Google i Apple trgovinama. Aplikaciju je moguće instalirati na Android i iOS uređajima.

9. rujna 2019.

Tjedan Centra za e-učenje Srca, koji se tradicionalno održava svake godine, ove će se godine održati od 23. do 27. rujna 2019. Tijekom tjedna bit će održane radionice i tečajevi.

Izdvojena događanja

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 19

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 19. 9.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.