Sekundarna lokacija CIX-a - poziv za novinare

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom službenog početka rada sekundarne lokacije CIX-a.

Konferencija za novinare održat će se u utorak, 14. lipnja 2016. godine  u 13 sati, na 2. katu zgrade Srca, Josipa Marohnića 5.

Sekundarna lokacija nacionalnog čvorišta za razmjenu internetskog prometa (CIX) puštena je u rad 1. lipnja 2016. godine. Infrastruktura CIX-a ovime je iz infrastrukture jedne lokacije prerasla u distribuiranu, na dvije lokacije u Zagrebu: CIX1 na lokaciji podatkovnog centra Srce i CIX2 na lokaciji podatkovnog centra Altus IT.

O značaju ovog iskoraka, kao i ostalim novostima vezanim uz CIX, na konferenciji za novinare govorit će:

  • Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca
  • Mario Klobučar, predstojnik Sektora za mrežne i komunikacijske sustave Srca.

Izdvojene najnovije vijesti

7. kolovoza 2020.

Podsjećamo studente da e-potvrdu o statusu studenta mogu dobiti i bez odlaska u referadu, putem sustava e-Građani. To se odnosi i na one koji su već upisani u iduću (2020./2021.) akademsku godinu.

6. kolovoza 2020.

Izvršni odbor Europskog oblaka za otvorenu znanost (engl. European Open Science Cloud, EOSC) pokrenuo je otvoreno savjetovanje o strateškoj agendi EOSC-a za istraživanje i inovacije (engl. Strategic Research and Innovation Agenda, SRIA).

30. srpnja 2020.

Upisi novih studenata s ljetnog upisnog roka završeni su na većini visokih učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU). Upisano je više od 21.100 studenata.

Izdvojena događanja