10 godina djelovanja Centra za e-učenje Srca

Centar za e-učenje Srca, 13. prosinca 2017., obilježava 10 godina djelovanja

Centar za e-učenje Srca, 13. prosinca 2017., obilježava 10 godina djelovanja, podrške nastavnicima, studentima i ustanovama u sustavu visokog obrazovanja u primjeni i implementaciji novih tehnologija u obrazovni proces.

Svojih prvih 10 godina djelovanja Centar za e-učenje obilježava organizacijom događanja "Moderno obrazovanje i e-učenje - pogled iz različitih perspektiva" na kojem će svoje viđenje postignuća, stanja, izazova, mogućnosti i planova primjene novih tehnologija u modernom obrazovanju dati ugledni pozvani predavači, renomirani članovi akademske zajednice: prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Ivanka Stričević, prorektorica za znanost i informacijsku infrastrukturu Sveučilišta u Zadru te prof. dr. sc. Vedran Mornar, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Centar je osnovan u Srcu temeljem odluke Sveučilišta u Zagrebu u okviru Tempus projekta EQIBELT (Education Quality Improvement by E-Learning Technology) i službeno je počeo s radom u prosincu 2007. godine. Centar za e-učenje uspostavljen je kao središnja točka na Sveučilištu u Zagrebu za koordiniranje, poticanje i razvoj aktivnosti u području e-učenja, a funkcije i usluge Centra danas su dostupne svim sveučilištima u Hrvatskoj.

Tijekom proteklih deset godina rad Centra za e-učenje prepoznat je i od mnogobrojnih nastavnika i ustanova u sustavu visokog obrazovanja te je proširio svoje djelovanje u primjeni i implementaciji e-učenja i novih tehnologija u obrazovanju na nacionalnu razinu. Sustav za e-učenje Merlin, koji se temelji na sustavu moodle uz mnogobrojne nadogradnje i dodatke održavaju i razvijaju djelatnici Centra za e-učenje. Samo u ovoj akademskoj godini, ovaj najmoderniji i najveći sustav za e-učenje u visokom obrazovanju, podržava rad u virtualnom okruženju na više od 8.500 e-kolegija s 94 visokoškolske ustanove i za preko 120.000 korisnika. Ovaj sustav za e-učenje se na početku svake akademske godine nadograđuje na najnoviju inačicu, te stalno dorađuje prema potrebama korisnika. Sustav za e-učenje Merlin uz sustav za webinare i e-portfolio sustav čini moderno i pristupačno virtualno okruženje za učenje te je povezan i sa sustavom ISVU (Informacijski sustav visokih učilišta) čime je omogućeno brzo i jednostavno otvaranje e-kolegija iz sustav ISVU u sustavu Merlin te upis nastavnika i studenta.

Posebna pažnja u radu Centra za e-učenje Srca posvećuje se podršci korisnicima, posebice nastavnicima, kojima je kvalitetna podrška Centra svakodnevno osigurana i dostupna kroz helpdesk, tečajeve (učioničke i online) i radionice, priručnike i animacije, individualne konzultacije i zajedničke projekte s nastavnicima na razvoju njihovih kolegija. Tijekom ovih deset godina kroz Centar su prošle stotine nastavnika u potrazi za novim znanjima i vještinama, te tražeći podršku u  primjeni e-učenja u obrazovnom procesu.

Što je sve ostvareno u proteklih deset godina i koji su planovi Centra za e-učenje Srca bit će predmetom rasprave na ovom događanju, na kojem će između ostalog biti dodijeljeno i deset priznanja pojedincima i grupama s kojima je Centar u proteklih deset godina ostvario najintenzivniju i najkvalitetniju suradnju.

Program događanja dostupan je na http://www.srce.unizg.hr/ceu/10-godina-CEU

Nataša Dobrenić

Ured za odnose s javnošću Srca

Izdvojene najnovije vijesti

20. siječnja 2020.

Pozivamo vas na predavanje „Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela“ u petak 24. 1. 2020. u 14:00 sati u dvorani E1 u Sveučilišnom računskom centru, Marohnićeva 5.

17. siječnja 2020.

Pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima, Sandra Kučina Softić obranila je 16. siječnja 2020. godine doktorsku disertaciju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

2. siječnja 2020.

Upravno vijeće Srca usvojilo je Plan rada Srca za 2020. godinu na svojoj 4. sjednici koja je održana 9. prosinca 2019. godine.

Izdvojena događanja

sij 24

„Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela“

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku.