Drupal Heart Camp Zagreb 2017

Drupal kamp mjesto je razmjene znanja, ali i mjesto gdje se korisnici Drupala upoznaju, druže, započinju suradnje, izmjenjuju iskustva.

(Zagreb, 10. svibnja 2017.) Sveučilišni računski centar bit će od 18. do 21. svibnja 2017. domaćin Drupal Heart Campa. Drupal kamp je trodnevno okupljanje developera i drugih korisnika Drupala, besplatnog sustava otvorenog koda pomoću kojeg se stvaraju i održavaju web-sjedišta.

Sva predavanja na Drupal kampovima uobičajeno su na engleskom jeziku, bez obzira na jezik zemlje domaćina, što privlači sudionike iz raznih zemalja, stoga na Drupal kampu u Zagrebu očekujemo sudionike iz čak osam zemalja.

CxO dan (Chief x Officer day), na kojem će se održati Agile radionice za menadžere, direktore, vlasnike tvrtki i ostale osobe na izvršnim funkcijama, održat će se dan prije službenog otvorenja kampa - 18. svibnja. Radionice su pripremljene tako da polaznike upoznaju s agilnim metodologijama upravljanja projektima koje daju kvalitetnije i razumljivije rezultate. Moderatori su iskusni treneri Agilea s jakim tehničkim i informacijskim znanjem.

Tijekom 19. i 20. svibnja održat će se četiri pozvana predavanja s aktualnim temama iz IT-a. Uz pozvana predavanja pripremljeno je dvadesetak predavanja, koja se bave isključivo Drupalom, a odvijat će se paralelno u dvije dvorane. Sudionici će moći birati teme koje ih zanimaju kao što su: Business, DevOps, Site building, Frontend, Backend.

Tijekom predavanja 19. i 20. svibnja te 21. svibnja održavat će se sprints (višednevni istovremeni zajednički rad programera) na kojima će se programirati nove značajke Drupala i rješavati bugove na postojećim.

Za sudionike Drupal kampa pripremljena je i zabava u petak navečer u popularnoj zagrebačkoj pivnici The Garden Brewery .

Drupal kamp mjesto je, prije svega, razmjene znanja, ali i mjesto gdje se korisnici Drupala upoznaju, druže, započinju suradnje, izmjenjuju iskustva. Od 2015. godine, kada su javni webovi usluga Srca realizirani u Drupalu, Srce gradi zajednicu korisnika Drupala organizirajući meetupove i radionice. Kamp, koji Srce organizira u suradnji s udrugom Drupal Hrvatska te tvrtkom Websolutions Agency, nastavak je tih nastojanja Srca.

Sam naziv Heart Camp dolazi od najpoznatijeg zagrebačkog suvenira – licitarskog srca, a ujedno i asocira na skraćeni oblik naziva Sveučilišnog računskog centra - Srce.

Sve informacije o kampu nalaze se na stranicama www.drupalheart.com.

Nataša Dobrenić

Ured za odnose s javnošću Srca

Izdvojene najnovije vijesti

18. svibnja 2022.

Izašao je drugi ovogodišnji broj Srce novosti s novim i promijenjenim izgledom te proširenim i ponešto izmijenjenim sadržajem. Novosti i dalje imaju svoje tradicionalne teme iz područja znanosti, e-infrastruktura, digitalnih tehnologija i... Više

18. svibnja 2022.

Danas je u Srcu održana proslava 20 godina računalnog klastera Isabella kojom je ujedno obilježeno i 20 godina računarstva visokih performansi (engl. High Performace Computing, HPC) u Srcu.

18. svibnja 2022.

Pomoćnik ravnatelja Srca dr. sc. Ognjen Orel održao je 12. svibnja izlaganje na temu "Croatian National CRIS - Advances and Challenges", a ravnatelj Srca Ivan Marić održao je 14. svibnja pozvano predavanje na temu "National research e-... Više

Izdvojena događanja

svi 23

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

svi 25

Webinar "Google Rapid Response (GRR) - udaljena forenzika računala" održat će se 25. svibnja 2022. od 10 do 13 sati.

lip 06

U lipnju 2022. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.