Drupal Heart Camp Zagreb 2017

Drupal kamp mjesto je razmjene znanja, ali i mjesto gdje se korisnici Drupala upoznaju, druže, započinju suradnje, izmjenjuju iskustva.

(Zagreb, 10. svibnja 2017.) Sveučilišni računski centar bit će od 18. do 21. svibnja 2017. domaćin Drupal Heart Campa. Drupal kamp je trodnevno okupljanje developera i drugih korisnika Drupala, besplatnog sustava otvorenog koda pomoću kojeg se stvaraju i održavaju web-sjedišta.

Sva predavanja na Drupal kampovima uobičajeno su na engleskom jeziku, bez obzira na jezik zemlje domaćina, što privlači sudionike iz raznih zemalja, stoga na Drupal kampu u Zagrebu očekujemo sudionike iz čak osam zemalja.

CxO dan (Chief x Officer day), na kojem će se održati Agile radionice za menadžere, direktore, vlasnike tvrtki i ostale osobe na izvršnim funkcijama, održat će se dan prije službenog otvorenja kampa - 18. svibnja. Radionice su pripremljene tako da polaznike upoznaju s agilnim metodologijama upravljanja projektima koje daju kvalitetnije i razumljivije rezultate. Moderatori su iskusni treneri Agilea s jakim tehničkim i informacijskim znanjem.

Tijekom 19. i 20. svibnja održat će se četiri pozvana predavanja s aktualnim temama iz IT-a. Uz pozvana predavanja pripremljeno je dvadesetak predavanja, koja se bave isključivo Drupalom, a odvijat će se paralelno u dvije dvorane. Sudionici će moći birati teme koje ih zanimaju kao što su: Business, DevOps, Site building, Frontend, Backend.

Tijekom predavanja 19. i 20. svibnja te 21. svibnja održavat će se sprints (višednevni istovremeni zajednički rad programera) na kojima će se programirati nove značajke Drupala i rješavati bugove na postojećim.

Za sudionike Drupal kampa pripremljena je i zabava u petak navečer u popularnoj zagrebačkoj pivnici The Garden Brewery .

Drupal kamp mjesto je, prije svega, razmjene znanja, ali i mjesto gdje se korisnici Drupala upoznaju, druže, započinju suradnje, izmjenjuju iskustva. Od 2015. godine, kada su javni webovi usluga Srca realizirani u Drupalu, Srce gradi zajednicu korisnika Drupala organizirajući meetupove i radionice. Kamp, koji Srce organizira u suradnji s udrugom Drupal Hrvatska te tvrtkom Websolutions Agency, nastavak je tih nastojanja Srca.

Sam naziv Heart Camp dolazi od najpoznatijeg zagrebačkog suvenira – licitarskog srca, a ujedno i asocira na skraćeni oblik naziva Sveučilišnog računskog centra - Srce.

Sve informacije o kampu nalaze se na stranicama www.drupalheart.com.

Nataša Dobrenić

Ured za odnose s javnošću Srca

Izdvojene najnovije vijesti

7. kolovoza 2020.

Podsjećamo studente da e-potvrdu o statusu studenta mogu dobiti i bez odlaska u referadu, putem sustava e-Građani. To se odnosi i na one koji su već upisani u iduću (2020./2021.) akademsku godinu.

6. kolovoza 2020.

Izvršni odbor Europskog oblaka za otvorenu znanost (engl. European Open Science Cloud, EOSC) pokrenuo je otvoreno savjetovanje o strateškoj agendi EOSC-a za istraživanje i inovacije (engl. Strategic Research and Innovation Agenda, SRIA).

30. srpnja 2020.

Upisi novih studenata s ljetnog upisnog roka završeni su na većini visokih učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU). Upisano je više od 21.100 studenata.

Izdvojena događanja