Hrvatski prostor weba - 15 godina mjerenja

Sveučilišni računski centar (Srce) poziva Vas na konferenciju za novinare pod nazivom "Hrvatski prostor weba – 15 godina mjerenja".

Sveučilišni računski centar (Srce) poziva Vas na konferenciju za novinare pod nazivom

"Hrvatski prostor weba – 15 godina mjerenja"

Konferencija za novinare održat će se 15. veljače 2017. godine u 12 sati u prostorijama Sveučilišnoga računskoga centra (Srce) Josipa Marohnića 5.

Na konferenciji za novinare sudjelovat će:

  • mr.sc. Miroslav Milinović, pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu
  • Draženko Celjak, voditelj Službe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate

Na konferenciji za novinare podsjetit ćemo se kako smo i zašto započeli mjeriti hrvatski prostor weba te što smo kroz tu aktivnost naučili o hrvatskom webu u proteklih 15 godina. U drugom dijelu konferencije za novinare bit će govora o aktivnostima Srca i rezultatima vezanim uz nedavno dovršeno šesto harvestiranje hrvatskoga weba.

Ured za odnose s javnošću Srca

Nataša Dobrenić, voditeljica

Izdvojene najnovije vijesti

7. kolovoza 2020.

Podsjećamo studente da e-potvrdu o statusu studenta mogu dobiti i bez odlaska u referadu, putem sustava e-Građani. To se odnosi i na one koji su već upisani u iduću (2020./2021.) akademsku godinu.

6. kolovoza 2020.

Izvršni odbor Europskog oblaka za otvorenu znanost (engl. European Open Science Cloud, EOSC) pokrenuo je otvoreno savjetovanje o strateškoj agendi EOSC-a za istraživanje i inovacije (engl. Strategic Research and Innovation Agenda, SRIA).

30. srpnja 2020.

Upisi novih studenata s ljetnog upisnog roka završeni su na većini visokih učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU). Upisano je više od 21.100 studenata.

Izdvojena događanja