Tečajevi Srca - ljeto je pravo vrijeme za učenje

Srce i ovoga ljeta svima zainteresiranima donosi pregršt mogućnosti za stjecanje novih znanja. Pozivamo vas da kvalitetno iskoristite slobodno vrijeme i ovo ljeto posvetite razvoju svojih znanja i vještina iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Tečajevi Srca

 

Nova znanja donose i nove mogućnosti, a Srce i ovoga ljeta svima zainteresiranima donosi pregršt mogućnosti za stjecanje novih znanja. Pozivamo vas da kvalitetno iskoristite slobodno vrijeme i ovo ljeto posvetite razvoju svojih znanja i vještina iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Kroz široku ponudu besplatnih i svima dostupnih online tečajeva upoznajte se ili proširite svoja znanja o uporabi računala i uredskih alata (Word, Excel, PowerPoint i Access) te drugim područjima, kao što su e‑učenje, Linux, Creative Commons licence, IT-sigurnost ili programski jezik R. Online tečajevi omogućuju veću fleksibilnost u vezi mjesta, vremena i tempa učenja te stoga čak i plaža ovo ljeto može postati učionica. Prijava za online tečajeve obavlja se brzo i jednostavno putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://lms.srce.hr.

Za one kojima više odgovara rad u grupi, tu su i učionički tečajevi koji se održavaju u suvremeno opremljenim i klimatiziranim učionicama. Tečajevi u učionicama održavat će se tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, uz ljetnu stanku od 17. srpnja do 20. kolovoza 2017. godine. Tečajevi u učionici se naplaćuju, no cijene za studente, djelatnike visokih učilišta i nezaposlene osobe povoljnije su u odnosu na redovne cijene. Popis i detaljan opis svih tečajeva te cijene i raspored njihova održavanja objavljeni su na stranici http://www.srce.unizg.hr/tecajevi.

Sve one koji bi željeli steći znanja i vještine iz područja računalno-komunikacijske infrastrukture pozivamo da redovito prate raspored održavanja tečajeva prvenstveno namijenjenih IT-specijalistima (Linux akademija i Program obrazovanja edu4IT). Novi ciklusi ovih tečajeva započet će s održavanjem u rujnu. Više informacija o obrazovnim programima za IT-specijaliste potražite na stranici http://www.srce.unizg.hr/obrazovni-programi-za-it-specijaliste.

Obrazovati se, uz Srce, možete i samostalno, uporabom obrazovnih materijala dostupnih u otvorenom pristupu. Svi su materijali dostupni s jednog mjesta putem mini-portala Srce i otvoreno obrazovanje (http://www.srce.unizg.hr/portal-oer).

Više informacija o Tečajevima Srca možete pronaći na stranici http://www.srce.hr/edu.

 

Nataša Dobrenić

Ured za odnose s javnošću Srca

Izdvojene najnovije vijesti

11. rujna 2019.

U ponedjeljak, 9. 9. 2019., u Srcu je održana prva radionica "Priprema i objava digitalnog objekta Obrazovni sadržaji u Dabru". Obrazovni sadržaji najnoviji je digitalni objekt implementiran u sustav.

9. rujna 2019.

Za novu akademsku godinu 2019./2020. Srce je pripremilo novu inačicu MerlinMobile aplikacije koja je sada dostupna u Google i Apple trgovinama. Aplikaciju je moguće instalirati na Android i iOS uređajima.

9. rujna 2019.

Tjedan Centra za e-učenje Srca, koji se tradicionalno održava svake godine, ove će se godine održati od 23. do 27. rujna 2019. Tijekom tjedna bit će održane radionice i tečajevi.

Izdvojena događanja

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 19

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 19. 9.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.