Uspješno održan Drupal Heart Camp Zagreb 2017

Tijekom prvog dana održano je devet predavanja na kojima je glavna tema bio Drupal i to iz područja Frontend, Backend, Business, Site building i DevOps.

Sudionici Drupal Heart Campa Zagreb 2017

 

(Zagreb, 22. svibnja 2017.) Srce je od 18. do 20. svibnja 2017. godine bilo domaćin i suorganizator konferencije Drupal Heart Camp Zagreb 2017. U tri dana, na konferenciji je sudjelovalo 95 sudionika iz devet zemalja, a sva predavanja konferencije putem webinara je pratilo četrdesetak sudionika. Na konferenciji su održana ukupno 22 predavanja.

Kamp je počeo pretkonferencijskim danom – CxO Day - na kojem su Agile treneri Karlo Magdić i Ivan Krnić održali radionice na kojima su se sudionici upoznali s metodama agilnog razvoja softvera.

Radni dan kampa počeo je pozvanim predavanjem Luke Kladarića koji je prenio svoje dugogodišnje iskustvo u radu u geo-distribuiranim razvojnim timovima. Slijedilo je drugo pozvano predavanje Tomislava Kozačinskog koji je sudionicima ukazao na prednosti i nedostatke freelance načina poslovanja. Tijekom prvog dana održano je devet predavanja na kojima je glavna tema bio Drupal i to iz područja Frontend, Backend, Business, Site building i DevOps.

Drupal Camp - Tomislav Kozačinski, pozvani predavač

Drupal Camp - Luka Kladarić, pozvani predavač

Dan je završio zabavom za sudionike organiziranom u pivovari Garden Brewery. Drugi radni dan konferencije počeo je pozvanim predavanjem Lucijana Blagonića koji je istaknuo koliko je važno prikupiti što više informacija o klijentima i krajnjim korisnicima projekata koje dizajneri i developeri prihvaćaju te koji su postupci i alati kojima se može poslužiti pri tom prikupljanju. Važnost web-pristupačnosti i kako je ostvariti na web-projektima u četvrtom je pozvanom predavanju predstavio Emanuel Blagonić.

Tijekom drugog dana održano je još devet Drupal predavanja, a dan je završio završnom riječju organizatorica Marije Lukačin iz udruge Drupal Hrvatska te Jasmine Plavac iz Srca.

Sve vrijeme trajanja kampa održavali su se sprints, a za razonodu između predavanja za sudionike su bile organizirane razne aktivnosti iz kojih izdvajamo vođene ture kroz podatkovni centar Srca koje su pobudile velik interes sudionika.

Drupal Camp - Jasmina Plavac (Srce), organizatorica

Organizatori zahvaljuju sponzorima New Target, Foreo, WS.Agency, Drupalize.me, Acquia, Studio Present, Franck i Perpetuum Mobile

Drupal kamp je zamišljen kao mjesto razmjene znanja, ali i mjesto gdje se korisnici Drupala upoznaju, druže, započinju suradnje, izmjenjuju iskustva. Od 2015. godine, kada su javni webovi usluga Srca realizirani u Drupalu, Srce podupire i doprinosi zajednici korisnika Drupala organizirajući meetupove i radionice.

Sam naziv Heart Camp dolazi od najpoznatijeg zagrebačkog suvenira – licitarskog srca, a ujedno i asocira na skraćeni oblik naziva Sveučilišnog računskog centra - Srce.

Sve informacije o kampu nalaze se na stranicama www.drupalheart.com.

 

Sudionici Drupal Heart Campa Zagreb 2017

Izdvojene najnovije vijesti

20. siječnja 2020.

Pozivamo vas na predavanje „Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela“ u petak 24. 1. 2020. u 14:00 sati u dvorani E1 u Sveučilišnom računskom centru, Marohnićeva 5.

17. siječnja 2020.

Pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima, Sandra Kučina Softić obranila je 16. siječnja 2020. godine doktorsku disertaciju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

2. siječnja 2020.

Upravno vijeće Srca usvojilo je Plan rada Srca za 2020. godinu na svojoj 4. sjednici koja je održana 9. prosinca 2019. godine.

Izdvojena događanja

sij 24

„Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela“

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku.