Uspješno održan Drupal Heart Camp Zagreb 2017

Tijekom prvog dana održano je devet predavanja na kojima je glavna tema bio Drupal i to iz područja Frontend, Backend, Business, Site building i DevOps.

Sudionici Drupal Heart Campa Zagreb 2017

 

(Zagreb, 22. svibnja 2017.) Srce je od 18. do 20. svibnja 2017. godine bilo domaćin i suorganizator konferencije Drupal Heart Camp Zagreb 2017. U tri dana, na konferenciji je sudjelovalo 95 sudionika iz devet zemalja, a sva predavanja konferencije putem webinara je pratilo četrdesetak sudionika. Na konferenciji su održana ukupno 22 predavanja.

Kamp je počeo pretkonferencijskim danom – CxO Day - na kojem su Agile treneri Karlo Magdić i Ivan Krnić održali radionice na kojima su se sudionici upoznali s metodama agilnog razvoja softvera.

Radni dan kampa počeo je pozvanim predavanjem Luke Kladarića koji je prenio svoje dugogodišnje iskustvo u radu u geo-distribuiranim razvojnim timovima. Slijedilo je drugo pozvano predavanje Tomislava Kozačinskog koji je sudionicima ukazao na prednosti i nedostatke freelance načina poslovanja. Tijekom prvog dana održano je devet predavanja na kojima je glavna tema bio Drupal i to iz područja Frontend, Backend, Business, Site building i DevOps.

Drupal Camp - Tomislav Kozačinski, pozvani predavač

Drupal Camp - Luka Kladarić, pozvani predavač

Dan je završio zabavom za sudionike organiziranom u pivovari Garden Brewery. Drugi radni dan konferencije počeo je pozvanim predavanjem Lucijana Blagonića koji je istaknuo koliko je važno prikupiti što više informacija o klijentima i krajnjim korisnicima projekata koje dizajneri i developeri prihvaćaju te koji su postupci i alati kojima se može poslužiti pri tom prikupljanju. Važnost web-pristupačnosti i kako je ostvariti na web-projektima u četvrtom je pozvanom predavanju predstavio Emanuel Blagonić.

Tijekom drugog dana održano je još devet Drupal predavanja, a dan je završio završnom riječju organizatorica Marije Lukačin iz udruge Drupal Hrvatska te Jasmine Plavac iz Srca.

Sve vrijeme trajanja kampa održavali su se sprints, a za razonodu između predavanja za sudionike su bile organizirane razne aktivnosti iz kojih izdvajamo vođene ture kroz podatkovni centar Srca koje su pobudile velik interes sudionika.

Drupal Camp - Jasmina Plavac (Srce), organizatorica

Organizatori zahvaljuju sponzorima New Target, Foreo, WS.Agency, Drupalize.me, Acquia, Studio Present, Franck i Perpetuum Mobile

Drupal kamp je zamišljen kao mjesto razmjene znanja, ali i mjesto gdje se korisnici Drupala upoznaju, druže, započinju suradnje, izmjenjuju iskustva. Od 2015. godine, kada su javni webovi usluga Srca realizirani u Drupalu, Srce podupire i doprinosi zajednici korisnika Drupala organizirajući meetupove i radionice.

Sam naziv Heart Camp dolazi od najpoznatijeg zagrebačkog suvenira – licitarskog srca, a ujedno i asocira na skraćeni oblik naziva Sveučilišnog računskog centra - Srce.

Sve informacije o kampu nalaze se na stranicama www.drupalheart.com.

 

Sudionici Drupal Heart Campa Zagreb 2017

Izdvojene najnovije vijesti

20. rujna 2019.

I ove godine će se godine, od 30. rujna do 6. listopada, cijela Hrvatska udružiti u obilježavanju nacionalne kampanje pod nazivom Tjedan cjeloživotnog učenja. Riječ je o obrazovnoj kampanji kojom se građanima prenosi poruka o važnosti obrazovanja... Više

17. rujna 2019.

Projekt National Initiatives for Open Science in Europe (NI4OS-Europe) započeo je 1. rujna 2019. u sklopu Obzor 2020 (Horizon 2020) programa Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014. - 2020. godine.

17. rujna 2019.

Pozivamo vas na predavanje „Microsoft Teams - što se promijenilo unutar Teamsa i zašto baš Teams?“ u petak 20. 9. 2019. u 14:00 sati u dvorani E2 u Sveučilišnom računskom centru, Marohnićeva 5.

Izdvojena događanja

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.