Poziv na konferenciju za novinare - Srce DEI 2018

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom održavanja stručne konferencije Srca Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2018

 

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom održavanja stručne konferencije Srca
Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2018

Središnja tema konferencije: Izazovi (ne)otvorenosti

Konferencija za novinare održat će se u srijedu, 4. travnja 2018. godine
 u 11 sati, u zgradi Srca, Josipa Marohnića 5.

Na konferenciji za novinare govorit će:

  • dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca
  • Sabina Rako, predsjednica Programskog odbora konferencije
  • dr. sc. Kruno Golubić, predsjednik Organizacijskog odbora konferencije

Središnja tema konferencije Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2018 nosi naziv Izazovi (ne)otvorenosti.

Naglasci ovogodišnjeg programa su važnost otvorenosti podataka, infrastrukture, znanosti, obrazovanja, ali i izazovi koje donosi otvorenost i pokušaji implementacije otvorenosti. Ukratko, propitivat će se izazovi (ne)otvorenosti.

Slijedom uspjeha prošlogodišnje konferencije, očekujemo na ovogodišnjoj konferenciji Srce DEI 2018 oko 300 IT stručnjaka i naprednih korisnika novih tehnologija u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Vjerujemo da će tijekom dvodnevnog događanja doći do niza interesantnih rasprava o pravcima i načinima izgradnje modernog i otvorenog obrazovanja i znanosti, koji se temelje na učinkovitoj uporabi novih tehnologija i koncepata.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na stručnoj konferenciji Srca Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2018.

Ured za odnose s javnošću Srca

Nataša Dobrenić

Izdvojene najnovije vijesti

23. listopada 2019.

U Srcu se od 4. do 5. studenog 2019. godine održava međunarodna konferencija „Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II“, uvodno događanje u DARIAH tjedan u Zagrebu.

22. listopada 2019.

Srce je domaćin dvodnevnog natjecanja Copernicus Hackathon 23. i 24., te konferencije Copernicus 25. listopada 2019. godine.

21. listopada 2019.

Od 21. do 27. listopada 2019. obilježava se Tjedan otvorenog pristupa, globalna inicijativa koja potiče ustanove i pojedince na organizaciju događaja, tribina, rasprava i edukacija s ciljem promoviranja važnosti otvorenog pristupa znanstvenim... Više

Izdvojena događanja

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackathon održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

lis 28

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 28. 10. 2019., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

stu 07

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u četvrtak, 7. 11. 2019. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.