Poziv na konferenciju za novinare - Srce DEI 2018

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom održavanja stručne konferencije Srca Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2018

 

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom održavanja stručne konferencije Srca
Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2018

Središnja tema konferencije: Izazovi (ne)otvorenosti

Konferencija za novinare održat će se u srijedu, 4. travnja 2018. godine
 u 11 sati, u zgradi Srca, Josipa Marohnića 5.

Na konferenciji za novinare govorit će:

  • dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca
  • Sabina Rako, predsjednica Programskog odbora konferencije
  • dr. sc. Kruno Golubić, predsjednik Organizacijskog odbora konferencije

Središnja tema konferencije Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2018 nosi naziv Izazovi (ne)otvorenosti.

Naglasci ovogodišnjeg programa su važnost otvorenosti podataka, infrastrukture, znanosti, obrazovanja, ali i izazovi koje donosi otvorenost i pokušaji implementacije otvorenosti. Ukratko, propitivat će se izazovi (ne)otvorenosti.

Slijedom uspjeha prošlogodišnje konferencije, očekujemo na ovogodišnjoj konferenciji Srce DEI 2018 oko 300 IT stručnjaka i naprednih korisnika novih tehnologija u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Vjerujemo da će tijekom dvodnevnog događanja doći do niza interesantnih rasprava o pravcima i načinima izgradnje modernog i otvorenog obrazovanja i znanosti, koji se temelje na učinkovitoj uporabi novih tehnologija i koncepata.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na stručnoj konferenciji Srca Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2018.

Ured za odnose s javnošću Srca

Nataša Dobrenić

Izdvojene najnovije vijesti

21. kolovoza 2019.

Objavljen je raspored osnovnih tečajeva Srca u listopadu 2019. godine. Prijave će započeti u četvrtak, 22. kolovoza 2019. godine, u 8 sati.

7. kolovoza 2019.

Na stranicama sustava otvorenog koda Moodle objavljena je studija slučaja o sustavu za e-učenje Merlin koji je izgradio i održava Centar za e-učenje u Srcu.

26. srpnja 2019.

Srce je putem novog web-sjedišta krajnjim korisnicima sustava AAI@EduHr omogućilo uvid u podatke vezane uz njihov elektronički identitet i način njegovog korištenja, kao i primanje potrebnih obavijesti.

Izdvojena događanja

kol 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 8. 2019. u  9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.