Deveti Tjedan Centra za e-učenje Srca

Tjedan Centra za e-učenje održava se tradicionalno u rujnu, na početku nove akademske godine, kako bi se nastavnici mogli što bolje pripremiti za nastavu pronalaženjem najboljeg načina kako integrirati tehnologije e-učenja u obrazovni proces

Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra (Srca) od 21. do 25. rujna 2020. organizira deveti Tjedan Centra za e-učenje koji će se, s obzirom na pandemiju koronavirusa, održati online.

Tjedan Centra za e-učenje održava se tradicionalno u rujnu, na početku nove akademske godine, kako bi se nastavnici mogli što bolje pripremiti za nastavu stjecanjem novih znanja u području e-učenja, usavršavanjem nastavničkih kompetencija i pronalaženjem najboljeg načina kako integrirati tehnologije e-učenja u obrazovni proces.

U fokusu Tjedna su dva panela na vrlo aktualne teme:

  • u utorak, 22. rujna s početkom u 10 sati održava se panel „Softveri za provjeru autentičnosti radova u službi akademske čestitosti“
  • u četvrtak, 24. rujna s početkom u 11 sati održava se panel „Kako izvoditi kvalitetn(ij)u online nastavu u novoj akademskoj godini“.

Na panelu Softveri za provjeru autentičnosti radova u službi akademske čestitosti predstavit će se iskustva pojedinih visokih učilišta u korištenju ovih softvera kao i na koji način ih koriste. Srce je prije gotovo godinu dana provelo nabavu licencija softvera za provjeru autentičnosti radova koje osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koje su dostupne svim visokim učilištima. Nabavljene su licencije softvera Turnitin i PlagScan koje omogućuju neograničen broj provjera za svakog od upisanih studenata, a namijenjeni su prvenstveno provjeri studentskih radova, od seminarskih do završnih i doktorskih. Provjeru radova pomoću ovih softvera mogu izvršiti nastavnici i studenti, odnosno nenastavno osoblje, sukladno procedurama i potrebama na pojedinom visokom učilištu.

Na panelu Kako izvoditi kvalitetn(ij)u online nastavu u novoj akademskoj godini raspravljat će se o tome što je mješovito (hibridno)učenje, koji model mješovitog učenja odabrati pri prijelazu s „klasičnog“ načina izvođenja nastave prema e-učenju, kako integrirati sustav za e-učenje s klasičnom nastavom te kako pružiti najbolju podršku nastavnicima i studentima u online učenju i podučavanju.

Moderatorica na oba panela će biti dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima. Online paneli prenosit će se putem sustava za webinare Srca na adresi: connect.srce.hr/tjedan-ceu/

Uz panele na programu je online verzija vrlo popularne radionice "ABC radionica dizajna nastave" kojom se želi pomoći nastavnicima u reviziji i unapređenju postojećih kolegija te uvođenju novih nastavnih metoda i metoda vrednovanja, njihovom postavljanju  u online okruženje ili podizanju razine e-učenja.

Često tražene konzultacije organizirane su u online okruženju te će se i dalje raditi s nastavnicima na izradi i pripremi njihovih e-kolegija. Većina termina tijekom Tjedna Centra za e-učenje je već popunjena, no nastavnici se mogu i dalje javljati za konzultacije, svima će se nastojati izaći u susret. (Zagreb, 21. rujna 2020.)

Izdvojene najnovije vijesti

Logotip Deap
16. listopada 2020.

U ponedjeljak, 19. listopada 2020. održat će se webinar "Digital Education Action Plan 2021-2027 – setting education and training for the digital age" na kojem će se predstaviti novi "Akcijski plan za digitalno obrazovanje".

9. listopada 2020.

Radionica "Implementing a European Student eID" kojom se Srce kao partner projekta pridružuje organiziranju i obilježavanju „Europskog tjedna radionica projekta MyAcademicID“ održat će se 22. listopada 2020. s početkom u 11 sati putem... Više

9. listopada 2020.

U sklopu Tjedna otvorenoga pristupa, 20.10. Srce organizira webinar „Kako kvalitetno organizirati i upravljati istraživačkim podacima“ na kojem će predstaviti priručnik o upravljanju istraživačkim podacima „Istraživački podaci – što s njima?“.... Više

Izdvojena događanja