Konferencija za novinare - predstavljanje softvera za provjeru autentičnosti

Softveri za provjeru autentičnosti radova bit će dostupni za oko 150.000 studenata i omogućit će provjeru studentskih radova, od seminarskih i završnih do doktorskih

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare koju organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar, na kojoj će biti predstavljeni softveri za provjeru autentičnosti radova u sustavu visokog obrazovanja.

Konferencija za novinare održat će se u srijedu, 29. siječnja u 9.30 sati u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srce), Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Na konferenciji će sudjelovati:

  • prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja
  • dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima

Softver za provjeru autentičnosti radova bit će dostupan za oko 150.000 studenata i oko 9.600 nastavnika te će omogućiti provjeru studentskih radova, od seminarskih, završnih do doktorskih, što će uvelike olakšati prosudbu vezanu uz autentičnost pojedinog rada, a čini izvrstan temelj za donošenje odluke o izvornosti. Nabavljene licencije softvera za provjeru autentičnosti omogućavaju neograničeni broj provjera.

 

NAPOMENA:

  • Ministrica Blaženka Divjak će biti dostupna za izjave za medije.

 

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Dodatne informacije:

Nataša Dobrenić
voditeljica Ureda za odnose s javnošću
Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar (Srce), www.srce.unizg.hr
natasa [at] srce.hr

, tel: +385 1 616 5840, mob: +385 98 592 710

 

Izdvojene najnovije vijesti

31. ožujka 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske upućuje poziv znanstvenicima, znanstvenim grupama i ustanovama iz sustava znanosti za uspostavom Europske podatkovne platforme za borbu protiv COVID-19 pandemije.

31. ožujka 2020.

Razorni potres magnitude 5.4, koji je zadesio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020. godine, ostavio je posljedice i na Internetu u Republici Hrvatskoj.

30. ožujka 2020.

Obrazovne aktivnosti u učionicama Srca privremeno su zaustavljene međutim, online tečajevi i dalje su dostupni polaznicima, a aktivnost na sustavu za e-učenje iz dana u dan raste.

Izdvojena događanja

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.