Konferencija za novinare - predstavljanje softvera za provjeru autentičnosti

Softveri za provjeru autentičnosti radova bit će dostupni za oko 150.000 studenata i omogućit će provjeru studentskih radova, od seminarskih i završnih do doktorskih

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare koju organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar, na kojoj će biti predstavljeni softveri za provjeru autentičnosti radova u sustavu visokog obrazovanja.

Konferencija za novinare održat će se u srijedu, 29. siječnja u 9.30 sati u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srce), Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Na konferenciji će sudjelovati:

  • prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja
  • dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima

Softver za provjeru autentičnosti radova bit će dostupan za oko 150.000 studenata i oko 9.600 nastavnika te će omogućiti provjeru studentskih radova, od seminarskih, završnih do doktorskih, što će uvelike olakšati prosudbu vezanu uz autentičnost pojedinog rada, a čini izvrstan temelj za donošenje odluke o izvornosti. Nabavljene licencije softvera za provjeru autentičnosti omogućavaju neograničeni broj provjera.

 

NAPOMENA:

  • Ministrica Blaženka Divjak će biti dostupna za izjave za medije.

 

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Dodatne informacije:

Nataša Dobrenić
voditeljica Ureda za odnose s javnošću
Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar (Srce), www.srce.unizg.hr
natasa [at] srce.hr

, tel: +385 1 616 5840, mob: +385 98 592 710

 

Izdvojene najnovije vijesti

5. lipnja 2020.

Program jubilarnog 10. MoodleMoota posvećen je prelasku nastave u online okruženje, a bit će predstavljena iskustva iz Hrvatske i iz zemalja u regiji.

3. lipnja 2020.

Drugi po redu RDA webinar „Istraživački podaci – što s njima?“ okupio je 271 polaznika iz Hrvatske, Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine. Događanje se održalo u sklopu projekta RDA Europe 4.0 (Research Data Alliance).

 e-Infrastructures Reflection Group logo
2. lipnja 2020.

U suorganizaciji tajništva e-IRG-a i Srca te u suradnji s MZO-om RH održana je online radionica “Grand challenges of e-infrastructures within new ERA“ u kojoj je sudjelovalo više od tristo online sudionika.

Izdvojena događanja

lip 16

Steknite međunarodno priznate certifikate u ispitnom centru Pearson VUE.

Termin ispita: utorak, 16. 6. 2020. u 10:00 sati

lip 16

16. i 17. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.