Konferencija za novinare - predstavljanje softvera za provjeru autentičnosti

Softveri za provjeru autentičnosti radova bit će dostupni za oko 150.000 studenata i omogućit će provjeru studentskih radova, od seminarskih i završnih do doktorskih

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare koju organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar, na kojoj će biti predstavljeni softveri za provjeru autentičnosti radova u sustavu visokog obrazovanja.

Konferencija za novinare održat će se u srijedu, 29. siječnja u 9.30 sati u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srce), Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Na konferenciji će sudjelovati:

  • prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja
  • dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima

Softver za provjeru autentičnosti radova bit će dostupan za oko 150.000 studenata i oko 9.600 nastavnika te će omogućiti provjeru studentskih radova, od seminarskih, završnih do doktorskih, što će uvelike olakšati prosudbu vezanu uz autentičnost pojedinog rada, a čini izvrstan temelj za donošenje odluke o izvornosti. Nabavljene licencije softvera za provjeru autentičnosti omogućavaju neograničeni broj provjera.

 

NAPOMENA:

  • Ministrica Blaženka Divjak će biti dostupna za izjave za medije.

 

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Dodatne informacije:

Nataša Dobrenić
voditeljica Ureda za odnose s javnošću
Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar (Srce), www.srce.unizg.hr
natasa@srce.hr, tel: +385 1 616 5840, mob: +385 98 592 710

 

Izdvojene najnovije vijesti

PUBMET 2020
18. rujna 2020.

Predstavnici Srca sudjelovali su na 7. Međunarodnoj konferenciji o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET 2020 koja se održavala online od 16. do 18. rujna 2020. godine.

14. rujna 2020.

Deveti Tjedan Centra za e-učenje Srca, koji se tradicionalno održava svake godine, ove će se godine održati online od 21. do 25. rujna 2020. 

10. rujna 2020.

Srce je pripremilo niz kratkih animiranih uputa koje prikazuju glavne funkcije i načine korištenja  softvera za provjeru autentičnosti radova Turnitin i PlagScan.

Izdvojena događanja