Konferencija za novinare - predstavljanje softvera za provjeru autentičnosti

Softveri za provjeru autentičnosti radova bit će dostupni za oko 150.000 studenata i omogućit će provjeru studentskih radova, od seminarskih i završnih do doktorskih

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare koju organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar, na kojoj će biti predstavljeni softveri za provjeru autentičnosti radova u sustavu visokog obrazovanja.

Konferencija za novinare održat će se u srijedu, 29. siječnja u 9.30 sati u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srce), Josipa Marohnića 5, Zagreb.

Na konferenciji će sudjelovati:

  • prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja
  • dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima

Softver za provjeru autentičnosti radova bit će dostupan za oko 150.000 studenata i oko 9.600 nastavnika te će omogućiti provjeru studentskih radova, od seminarskih, završnih do doktorskih, što će uvelike olakšati prosudbu vezanu uz autentičnost pojedinog rada, a čini izvrstan temelj za donošenje odluke o izvornosti. Nabavljene licencije softvera za provjeru autentičnosti omogućavaju neograničeni broj provjera.

 

NAPOMENA:

  • Ministrica Blaženka Divjak će biti dostupna za izjave za medije.

 

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Dodatne informacije:

Nataša Dobrenić
voditeljica Ureda za odnose s javnošću
Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar (Srce), www.srce.unizg.hr
natasa [at] srce.hr, tel: +385 1 616 5840, mob: +385 98 592 710

 

Izdvojene najnovije vijesti

10. kolovoza 2020.

U okviru projekta NI4OS-Europe objavljeni su rezultati istraživanja o tome u kojoj mjeri su dionici sustava znanosti iz jugoistočne Europe upoznati s konceptom otvorene znanosti i ciljevima Europskog oblaka za otvorenu znanost (EOSC).

7. kolovoza 2020.

Podsjećamo studente da e-potvrdu o statusu studenta mogu dobiti i bez odlaska u referadu, putem sustava e-Građani. To se odnosi i na one koji su već upisani u iduću (2020./2021.) akademsku godinu.

6. kolovoza 2020.

Izvršni odbor Europskog oblaka za otvorenu znanost (engl. European Open Science Cloud, EOSC) pokrenuo je otvoreno savjetovanje o strateškoj agendi EOSC-a za istraživanje i inovacije (engl. Strategic Research and Innovation Agenda, SRIA).

Izdvojena događanja