Završena obrazovna akcija - Od Srca znanje na dar

Obrazovna akcija „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ započela je u svibnju 2021. i trajala do kraja travnja 2022. godine. Odabrano je pet tečajeva za koje su studenti već pokazivali veliki interes i za koje smo ocijenili da bi studentima mogli biti korisni tijekom studija i u budućem radu
 

(Zagreb, 13. svibnja 2022.) Krajem travnja 2022. uspješno je završena akcija Srca "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca" kojom je studentima pružena prilika besplatnog pohađanja odabranih tečajeva Srca tijekom razdoblja od godinu dana. Podsjetimo, u sklopu prošlogodišnje proslave svečane obljetnice 50 godina Srca te 50 godina obrazovnih aktivnosti u Srcu koje obilježavamo tijekom 2022. godine, pokrenuta je akcija „Od Srca znanje na dar“ s dvije obrazovne akcije: "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca" i „edu4IT za 50 godina Srca“ koja je bila namijenjena IT stručnjacima.

Obrazovna akcija namijenjena studentima „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ započela je u svibnju 2021. i trajala do kraja travnja 2022. godine. Odabrano je pet tečajeva za koje su studenti već pokazivali veliki interes i za koje smo ocijenili da bi studentima mogli biti korisni tijekom studija i u budućem radu. Za vrijeme trajanja akcije studenti svih razina studija mogli su se svaki mjesec prijaviti na sljedeće tečajeve:

  • Uvod u HTML
  • Osnove rada u WordPressu
  • Osnove programiranja (Python)
  • Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) i
  • Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka.

Tijekom akcije 573 studenta iskoristila su mogućnost besplatne prijave na jedan od odabranih tečajeva, a održano je ukupno 684 sati tečajeva. Svi su tečajevi održani u online okruženju, uz vodstvo predavača.

Najveći interes studenti su iskazali za pohađanje tečaja „Osnove programiranja (Python)“ za koji bi se slobodna mjesta popunila u roku od nekoliko minuta od početka prijava.

 

 

Od ukupno 573 polaznika tečaja 365 ih je bilo sa Sveučilišta u Zagrebu, 49 sa Sveučilišta u Splitu, 41 sa Sveučilišta u Rijeci, 27 sa Sveučilišta u Zadru, 25 sa Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te 66 s ostalih visokih učilišta u RH.

„Polaznici su u anketnim upitnicima, koje su ispunjavali nakon svakog održanog tečaja, iskazali zadovoljstvo tečajevima – sadržajem i predavačima koji su vodili tečajeve, ali i mogućnošću da ih pohađaju online, bez obzira na mjesto na kojem se nalaze. Tečajeve su polaznici ocijenili prosječnom ocjenom 4,83, dok su predavači za svoj rad ocijenjeni prosječnom ocjenom 4,92. Ovi rezultati dokaz su kvalitete rada naših stručnjaka i potvrda su našeg strateškog usmjerenja na pružanje podrške inovativnoj i učinkovitoj primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija u sustavu znanosti i visokog obrazovanja i društvu općenito. Posebno nas veseli činjenica da su naše tečajeve pohađali studenti iz svih javnih sveučilišta RH.“, izjavila je doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca.

Podsjetimo, uz akciju namijenjenu studentima koja je upravo završila, prvi dio akcije „Od Srca znanje na dar“ bio je namijenjen IT stručnjacima pod nazivom „edu4IT za 50 godina Srca“, a održao se u razdoblju od 12. travnja. do 15. srpnja 2021. godine. U okviru te akcije besplatno je održan obrazovni program edu4IT Sistemski administrator 1 koji je u ta tri mjeseca pohađalo 30 polaznika iz cijele Hrvatske.

Izdvojene najnovije vijesti

2. veljače 2023.

Prvi pozvani predavač Eng Lim Goh govorit će o superračunalima, umjetnoj inteligenciji i njihovoj primjeni u znanosti, obrazovanju i poslovanju.

1. veljače 2023.

Tema nadolazećih Razgovora u Srcu bit će Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i ISVU-u. Aktivno se uključite u raspravu akademske zajednice o potrebnim prilagodbama ISVU-a novom Zakonu.

31. siječnja 2023.

U 2022. godini, u kojoj je Srce proslavilo 50. godišnjicu početka provođenja obrazovnih aktivnosti, 9 346 polaznika pohađalo je obrazovne aktivnosti Srca. Lani je preuzeto više od 200 000 obrazovnih materijala koji su objavljeni u otvorenom... Više

Izdvojena događanja

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.